Propuneri de weekend: 1-3 mai 2015

Chiar dacă primăvara din acest an este mai răcoroasă, tot merită să ne bucurăm de parfumul înmiresmat al pomilor înfloriţi şi de verdele crud al ierbii ce ne invită la un spectacol vizual relaxant.

liliac_by_a_l_o_n-d319xbqCum am putea face asta cel mai bine dacă nu participând la Sărbătoarea Liliacului, unde suntem aşteptaţi în singura pădure de liliac sălbatic din ţara noastră, din comuna Ponoarele, judeţul Mehedinţi (2-3 mai, la scena amplasată în pădure). Sâmbătă seara se lasă cu foc de tabără, horă populară şi taraf (21.00), iar duminică se deschide festivalul cu dansuri populare, solişti vocali şi instrumentişti.

AFIS 1-3 MAIParcul Mogoşoaia ne aşteaptă cu ediţia a III-a a festivalului “Târguşorul Brâncovenilor”, un târg care va dura până în septembrie şi care cuprinde diferite manifestări. Concert de tobe africane, spectacol de dans şi magie (1 mai), jazz, spectacol de improvizaţie, teatru pentru copii (2 mai) şi fanfara Harmony Quartet (3 mai) încing atmosfera între orele 14.00-19.00. Şi cum vremea este însorită, e rost de o ieşire la plimbare în parc!

zzafis-var-2-micLa Muzeul Satului din Bucureşti avem Târgul de Armindeni, o sărbătoare populară, prilej de întâlniri, negoţ, dar şi refacere a atmosferei satului de altădată. În tradiţia populară Armindenul era serbat ca protector al vegetaţiei, al animalelor, al holdelor, viilor şi livezilor, dar şi al oamenilor. La târg  regăsi meşterii populari cu produsele lor, create cu drag de tradiţii şi sat ( program 10.00 – 18.00).

Castelul Corvinilor (180)În Codlea, judeţul Braşov, are loc Festivalul Primăverii, în promenada Centrului Istoric Codlea. Și aici avem trupe de dans și muzică!

În Hunedoara, la Castelul Corvinilor, asistăm la Târgul European al Castelelor, unde reprezentanţii a 21 de castele faimoase din România şi Europa îşi prezintă oferta şi principalele elemente de atracţie turistică şi istorică, un târg aflat la prima ediţie.  Din oferta castelului nu lipsesc turnirurile medievale, piesele de teatru, lecțiile de scrimムsau de tir cu arcul. Din România participă reprezentanţi ai următoarelor castele: Castelul Bran, Cetatea Făgăraș, Cetatea Alba Carolina, Turnul cu ceas de la Sighișoara iar de peste hotare Castelul de la Mota din Spania, Palatul Regal Godollo din Ungaria, Cetatea Schumen din Bulgaria și alții.

Castelul Corvinilor (63)Dacă ajungem la acest târg, putem vedea și cele 21 de standuri din Sala Dietei, iar în zilele de 2 și 3 să participăm la Dracula Festival în Sala Bethlen, în prima zi, iar a doua zi în Curtea Husarilor, curtea exterioară a castelului. Au loc proiecții de film, o întâlnire cu Dacre Stoker, strănepotul lui Bram Stoker. În Curtea Husarilor se organizează lupte medievale, un turnir, alte activități interactive.

festivalul apulumLa Rîmetea, judeţul Alba, are loc Festivalul „Spiritfest 2015”. Participanţii la eveniment au parte de parapantă, alpinism, ciclism, concursuri, concerte, petreceri cu DJ şi focuri de tabără până dimineaţa în fiecare colţ al Pietrei Secuiului.

Tot în judetul Alba, dar în Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia retrăim istoria prin Festivalul Roman Apulum, ce aduce cu sine deschiderea sezonului turistic în Alba Iulia (2-3 mai). Suntem așteptati cu ateliere antice, lupte de gladiatori, târguri de sclavi, dansuri de nimfe și reconstituiri de războaie daco-romane.

Să nu uităm de Târgurile de 1 mai!

Concert-Mai-Folcloric-230x300Astfel, în Parcul Titan din București au loc evenimentele Mai Folcloric și Mai Pop-Rock. Muzica tradițională românească este adusă în faţa publicului de azi, iar costumele, instrumentele şi dansurile din diferite regiuni ale țării completează spectacolul. Vineri, 1 mai, la Intrarea Liviu Rebreanu, între orele orele 17.00-22.00, pe scena de lângă lac, sâmbată între orele 18.00-22.00.

La Pitești, Fanfara „Argeşul” a Teatrului „Alexandru Davila”, ansamblul „Dorul” şi orchestra „Doina Argeşului” îi aşteaptă pe piteşteni la spectacolele din acest weekend, în Parcul Ştrand, dar si diseară, de la ora 18.00, pe esplanada Teatrului „Davila”, unde este programat un spectacol folcloric. Weekend-ul festiv de 1 Mai continuă pe 2 mai, de la ora 11.oo, cu un nou program al Fanfarei Argeşul pe esplanada de la „Davila”, iar de la ora 18.00, secţia de estradă a teatrului piteştean susţine un spectacol de muzică uşoară.

Manastirea Sinaia (12)De vineri pân㠃duminică avem şi Targul cu Bunătăţi la Sinaia, în Parcul D. Ghica, unde putem degusta preparate naturale românești și internaționale și putem admira obiectele meșteșugărești și handmade.  Vizitați și Mănăstirea Sinaia dacă ajungeți aici, precum și Expoziția de Trenulețe din Gara Sinaia.

Un weekend minunat vă doresc!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture