Propuneri de weekend: 1-2 noiembrie 2014

Mă bucur că s-a mai încălzit afară, prea ne salutase iarna așa devreme…Haideți să vedem ce evenimente sunt în acest weekend.

Sweet-Fest-Halloween-83 (1)Târgul Tradițional de Sfântul Dumitru din Parcul Lumea Copiilor din București continuă și în acest weekend, în curtea interioară a Muzeului Țăranului Român se desfășoară un târg tradițional, la Promenada Mall avem Târgul de Dulciuri Sweet Fest cu ediția de Halloween și la Romexpo au loc alte șase târguri, printre care și Târgul de Produse Tradiționale.

dovleciPoteca dovlecilor fermecați ne așteaptă în Târgușorul Brâncovenilor din Parcul Mogoșoaia cu ediția a II-a, sâmbătă fiind ultima zi. Copiii sunt așteptați la atelierele de dovlecit și la aprinderea potecii fermecate la ora 19.00, anul trecut fiind cea mai lungă din țară. Anul acesta, doua tone și jumătate de dovleci așteaptă să fie sculptați. La ora 14.00 începe piesa de teatru Vrăjitoriile lui Merlin.

indagra 2014 (3)În județul Neamț se desfășoară Festivalul Hanurilor la Hanul Ancuței din Tupilati. Festivalul Hanurilor are ca scop reînvierea obiceiurilor și tradițiilor ospitalității românești din timpul hanurilor de altadată, aducând în prim plan obiceiuri culinare și meșteșuguri ce se dezvoltau odinioară în jurul hanurilor. În același timp, se desfășoară și Zilele Sadoveanu, sărbătoare ce include filme documentare și expoziții culinare.

branCei care au inima tare pot participa la un tur nocturn al Castelului Bran, începând cu ora 19.00, însoțiți de Vlad Țepeș…Filme horror, dansul ielelor, o petrecere ocazionată de Halloween, sunt doar câteva dintre manifestările prilejuite de această sărbătoare importată și pe la noi.

Așadar, puteți ajunge la Halloween la Castelul Bran, unde veți petrece miezul nopții…

Iubitorii de film au parte de Festivalul Filmului Francez care se desfășoară în mai multe locații din țară, precum Timișoara, Sibiu, Cluj Napoca, Târgu Mureș și Constanța.

Și dacă nu avem chef să ieșim din casă, putem asculta Radio România, care aniversează astăzi 86 de ani de la difuzarea primei emisiuni!

Un weekend frumos să aveți, cu evenimente din plin! 

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture