Propuneri de weekend: 1-2 aprilie 2017
Deşi nu e toamnă şi nu se culege via, acest weekend este unul care sărbătoreşte băutura zeilor…Un sfârşit de săptămână stropit din belşug cu vin atât la Bucureşti, cât şi la Timişoara.
Astfel, în Bucureşti are loc a XIX-a ediţie GOODWINE 20017, în Pavilioanele C4 şi C5 din cadrul Centrului Expoziţional Romexpo. Târgul Internaţional de Vinuri Goodwine este cel mai important eveniment din Bucureşti dedicat vinului premium. Evenimentul reuneşte producători, importatori şi distribuitori de vin, dar şi companii din domenii conexe.
Tot la Romexpo, are loc cea mai mare expoziţie de biciclete din România, în pavilioanele C1, C2 şi C3 şi outdoor, unde expun sub acelaşi acoperiş marii producători, importatori şi magazinele de biciclete din ţară. Pe lângă biciclete vom găsi, accesorii şi componente pentru biciclete, echipamente sportive şi multe alte surprize. Biciclete, triciclete, patine, hoverboard-uri, carturi, strider-e, modele electrice, toate prezente la Salonul Bicicletei 2007.
Dacă nu ne place vinul şi nu suntem nici fani ai bicicletelor, putem admira peste 250 de pisici din toate colțurile lumii, chiar la Expoziția Internațională Felină de Primăvară “SofistiCAT”, care va avea loc sâmbătă și duminică la Pavilionul C 6 din complexul Romexpo. Expoziția, deschisă între orele 10,00 și 18,00, va avea ca punct culminant concursul ‘best in show’. Cele mai frumoase pisici din expoziție se vor întrece în marea finală pentru un loc pe podium!
Cea de-a VII-a ediţie a Festivalul Internaţional de Film Experimental Bucureşti -BIEFF ne invita până pe 2 aprilie 2017, la Cinema Muzeul Ţăranului şi Cinema Elvire Popesco. În cadrul Festivalului vor fi prezentate, în premieră românească, cele mai inovatoare experimente cinematografice ale ultimului an. Cea de-a VII-a ediţie este creată sub semnul salutului antic al civilizației Maya IN LAK’ECH ALA K’IN – care se traduce prin „Tu ești un alt eu”.
Singurul festival de jazz în biserică din România revine în Bucureşti. După patru ediții sold-out, suntem invitaţi la line-up-ul de anul acesta, ce include legende ale jazz-ului european și american, precum și tineri muzicieni ce sunt deja consacrați pe scenele marilor evenimente muzicale. Jazz in Church Festival 2017 are loc la Biserica Luterană de la ora 19.00, sâmbătă şi duminică.
Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” ne invită să participam la expoziția de pictură hiperrealistă „ZBOR”, care va avea loc la sediul său din Șos. Kiseleff nr. 1, pana pe data de 14 mai 2017. Expoziția reunește 30 de lucrări are artistului Marius Bogdan, care cristalizează două pasiuni ale acestuia – ornitologia și pictura. Autorul ne surprinde cu o serie de picturi miniaturale, reprezentând diverse specii de păsări, cu accentul pus pe acurateţea detaliilor.
Final Frontier, târgul de carte SF&Fantasy, ne așteaptă la cea de-a șasea ediție în week-end-ul 1-2 aprilie 2017, între orele 11:00 și 19:00, la Centrul Cultural Casa Artelor (B-dul Mircea Vodă nr. 5, Sector 3, Bucureşti). Târgul de carte se adresează în egală măsură adulților, cât și copiilor, care sunt aşteptaţi să învețe lucruri noi în zona de ATELIERE: află totul despre Astronomie, învață să creezi Bandă desenată și construiește roboței la Atelierul de Robotică.
VINVEST, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş şi Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România ne invită să ne pregătim pentru a participa la cea de-a 14-a ediţie a Salonului Internaţional de Vinuri VINVEST, ce se va desfăşura până pe 2 aprilie 2017, la Timişoara (Centrul Regional de Afaceri Timişoara) oraş desemnat Capitală Europeană a Culturii în 2021, dar care va deveni în această perioadă Capitala Vinului. Se pare că vom avea două capitale ale vinului în acest sfârşit de săptămânâ! 🙂
La Ciocăneşti se va desfăşura, în perioada 1-2 aprilie, cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Naţional al Ouălor Încondeiate (la Casa de Cultură “Florin Gheucă”, unde vor fi Târgul de ouă încondeiate şi Târgul artizanilor). Acest festival se realizează în fiecare an, printre participanţi numărându-se încondeietori de ouă din ţară şi din străinătate, meşteri populari, solişti de muzică populară. În cadrul festivalului vor fi organizate concursuri de încondeiat ouă, fiind premiate talentele care păstrează stilurile autentice, dar şi creaţia nouă în spiritul artei tradiţionale. În programul festivalului sunt cuprinse diverse alte activităţi culturale prin care se încearcă atât readucerea la lumină a unor tradiţii uitate, cât şi popularizarea unor obiceiuri din alte zone ale ţării.
Citeşte şi Ouă încondeiate, ouă de poveste…
Un weekend minunat!
GHIDUL ASTA AR FI MAI UTIL DE PUBLICAT CU O ZI DOUA INAINTE DE WEEKEND.
Stiu si o sa incerc pe viitor sa il public asa. Uneori a fost publicat joi. Pe de alta parte, unele evenimente se anuleaza in ultimul moment si daca e publicat cu prea mult timp inainte, trebuie sa fie actualizat.