Promovarea României la Târgul de Turism de la Romexpo, ediția de toamnă 2013

Dacă în primele două zile ale târgului am fost cu predilecție în pavilioanele C1 și C2 ale centrului expozițional Romexpo, gazdă a Târgului de Turism al României, pentru a vedea ofertele agențiilor de turism, începând cu ziua a III-a am preferat să dau o raită în pavilioanele C3 și C4, unde își expun atracțiile turistice specifice zonei atât primăriile, cât și hotelurile și pensiunile, care au venit și cu pachete de Crăciun și de Revelion.

Targul de Turism al Romaniei (14)

Eu sunt fascinată de România și am ținut morțiș să văd cu ce se mai mândresc expozanții care vin la târg și ce destinații noi le pot trece pe harta mea turistică.

Băile Olănești se lăudau cu ale sale izvoare de aur, cunoscute încă de pe vremea romanilor. Stațiunea se află la poalele munților Căpățânii, pe Valea Olăneştiului, la 18 km de Râmnicu Vâlcea și se numără printre primele cinci stațiuni balneare din România la numărul de turiști veniți la tratament.

Targul de Turism al Romaniei (33)

Ce am aflat?

  • în zonă se află multe mânăstiri și schituri;
  • cel mai popular izvor este izvorul nr. 24, aflat la 1.5 km de stațiune;
  • apa colectată în sticlă își pierde proprietățile terapeutice și nu ajută!

Când ajungeți la târg, solicitați o broșură care arată fiecare izvor ce compoziție chimică are, indicațiile terapeutice, precum și modul de administrare a apei provenite de la izvor.

Sunt ceva ani de când mă gândesc să ajung în această stațiune și uite cum o trec pe lista de așteptare!

Afumați, un oraș situat în Câmpia Vlăsiei, pe malurile râului Pasărea, la numai 15 km nord-est de București, a venit să își prezinte și el atracțiile turistice. Afumați, unde am fost de nenumărate ori în copilărie, chiar nu-l asociam cu un punct turistic de interes…

Ce se poate vizita?

  • ruinele Curții Domnești a lui Radu de la Afumați, domn al Țării Românești în perioada 1522-1529;
  • ansamblul fostei curți a Stolnicului Constantin Cantacuzino;
  • pădurea peisagistică.

Neamț, un județ pe care l-am bătut de atâtea ori și pe care îl voi revedea anul viitor, își prezintă și el atracțiile.

Targul de Turism al Romaniei (38)Targul de Turism al Romaniei (46)

Vă recomand, pentru că le-am vizitat:

  • Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni;
  • Casa memorială Ion Creangă;
  • Muzeul de Etnografie;
  • mănăstirile aflate pe raza județului, precum Agapia, Văratic, Secu;
  • rezervația de zimbri;
  • Curtea Domnească a lui Ștefan cel Mare.

Stațiunea Straja se lăuda cu domeniul schiabil, având peste 26 km de părții, din care 20 km cu zăpada artificială.

Am auzit până și de un Festival al Cartofului, promovat de Miercurea Ciuc, când se desfășoară Zilele Orașului și habar nu aveam că în Harghita Băi există un parc de aventură…

Moinesti, orașul “€œde sub munte” aflat în partea central-vestică a Moldovei își promovează atracțiile, amintind printre altele de Cetatea Dacică, dar și de Tabăra Anuală de pictură și sculptură.

În Depresiunea Trei Scaune, ce se întinde pe teritoriul județului Covasna, am aflat că putem vizita Grota Sulfuroasă, Cimitirul păsărilor și Grota Ucigașă…Brr!

Am găsit și un traseu turistic interesant, “Drumul Porților Secuiesti”, însă nu am văzut cum se poate realiza acest traseu, iar Pădurea Mogoş-Mâțele, aflată pe teritoriul comunei Scînteiesti și inclusă în situl Natura 2000, își promovează speciile de plante, dar nu se specifică ce altceva poți face în zonă și, eventual, unde te-ai putea caza pentru a o vizita.

Targul de Turism al Romaniei (23)

Cotnari ne amețește cu vinurile sale și pe bună dreptate, Galați ne propune un circuit muzeal, Rădăuți se laudă cu templul evreiesc, biserici și catedrale și ne prezintă meșteșugul olăritului.

Județul Gorj ne propune un tur monahal, istoric, cultural și al tradițiilor, vizitarea muzeelor și un țur montan, iar Timișoara se promovează ca un oraș al florilor și al parcurilor, dar și al luminilor.

Targul de Turism al Romaniei (21)

Județul Alba ne ivită la călătorii inspirate prin Apuseni și vine cu un calendar al evenimentelor pe 2014, din care amintesc:

  • Festivalul Roman Apulum -€“ Zilele Cetății (25-27 aprilie, Alba Iulia, Cetatea Alba Carolina);
  • Noaptea Muzeelor (17 mai, Alba Iulia, Cetatea Alba Carolina);
  • Festivalul Zilele Municipiului Alba Iulia (30 mai-1 iunie, Alba Iulia, Cetatea Alba Carolina);
  • Festivalul Cetăților Dacice (21-22 iunie, Ighiu, Alba);
  • Târgul de Fete de pe Muntele Găina (19-20 iulie, Avram Iancu, Muntele Găina);
  • Christmas Wine Festival (19-21 decembrie, Alba Iulia, Cetatea Alba Carolina).

Targul de Turism Romexpo (23)

Consider că este un adevărat câștig vizitez aceste standuri, pentru că aflu câte ceva nou despre România și îmi fac planuri unde voi merge în viitorul apropiat. Motiv pentru care va invit și pe voi să aflați mult mai multe posibilități de a petrece o vacanță reușită pe meleagurile noastre!

România ca destinație turistică nu se limitează numai la Valea Prahovei, ori la stațiunile de pe litoral…Avem infinit mai multe zone superbe și este păcat să nu le descoperim…

Targul de Turism al Romaniei (47)

Targul de Turism al RomanieiTargul de Turism al Romaniei (3) Targul de Turism al Romaniei (1) Targul de Turism al Romaniei (13) Targul de Turism al Romaniei (10) Targul de Turism al Romaniei (11) Targul de Turism al Romaniei (12)Targul de Turism al Romaniei (20) Targul de Turism al Romaniei (15) Targul de Turism al Romaniei (16) Targul de Turism al Romaniei (17) Targul de Turism al Romaniei (18) Targul de Turism al Romaniei (19)Targul de Turism al Romaniei (22)Targul de Turism al Romaniei (28) Targul de Turism al Romaniei (24) Targul de Turism al Romaniei (25) Targul de Turism al Romaniei (26) Targul de Turism al Romaniei (27)Targul de Turism al Romaniei (32) Targul de Turism al Romaniei (30) Targul de Turism al Romaniei (31)Targul de Turism al Romaniei (36) Targul de Turism al Romaniei (34) Targul de Turism al Romaniei (35)Targul de Turism al Romaniei (43) Targul de Turism al Romaniei (39) Targul de Turism al Romaniei (40) Targul de Turism al Romaniei (41) Targul de Turism al Romaniei (42)

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

8 Responses

  1. Daiavedra says:

    Sunt zone montane din România la fel de frumoase ca Valea Prahovei, însă promovate insuficient și ineficient.

  2. Florin says:

    Dar vai, cum să nu auzi de Balu Adventure Park din Harghita Băi? Înseamnă că nu urmărești ce trebuie :p
    Ex.: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=484722141624752&set=pb.323952537701714.-2207520000.1384723392.&type=3&theater(

  3. Încet ne revenim după eforturi umane și financiare greu de suportat.
    E clar că nu avem un fir călăuzitor la nivel național. Avem multe locuri frumoase, dar parcă sunt din țări diferite!

  1. 18 November, 2013

    […] am pomenit de promovarea unor regiuni în care pozele de la stand sugereau biserici ori munți din România, dar nu veneau cu nimic concret, măcar cu niște pliante cu oferte de cazare în zonele […]

  2. 19 November, 2013

    […] Promovarea României la Târgul de Turism de la Romexpo, ediția de toamnă 2013 […]

  3. 10 March, 2014

    […] Promovarea României la Târgul de Turism de la Romexpo, ediția de toamnă 2013 […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture