Poveşti de călătorie…Ca Pe Roate!

Duminica ce tocmai a trecut, invitată fiind în cadrul emisiunii Ca pe Roate de la Radio România Actualități, am avut ocazia să vorbesc despre petrecerea vacantelor cu copiii, despre România și locurile uitate din România, recomandând în același timp și destinații de vacanță turiștilor.

sigla_radioromaniaEmisiunea este realizată de Dan Creţa și abordează evenimentele ce se petrec în weekend, discutându-se și despre locurile frumoase pe care le putem vizita în țara noastră.

Vă redau mai jos câteva pasaje din discuția purtată cu realizatorul emisiunii în cadrul întâlnirii noastre, astfel:

Dan Creţa: Dacă intrăm pe site-ul Povestidecalatorie.ro, ne propui în primul rând să descoperim România. De ce ai ales România ca punct de pornire?

Monica: Pentru că iubesc foarte mult România, pentru că sufletul meu e român, pentru că îmi doresc ca România să fie cunoscută nu numai de către turiștii străini, ci și de către noi, turiștii români, care, din păcate, am cam uitat-o și preferăm pentru niște vacanțe de 100 de euro să plecăm în afară, când România are nevoie să fie explorată…

Dan Creţa: Consideri că poate fi o vacanță benefică și pentru părinți și pentru copii, cea petrecută împreună? Care sunt motivele pentru care este bine, este distractiv să călătorim cu copiii?

Monica: Ca și părinți, este benefic să mergem cu copiii în concediu pentru că stăm permanent cu ei, pentru că le vezi bucuria din ochi pentru că sunt cu tine…O vacanță ne ajută să ne cunoaștem mai bine, ne ajută să aflăm preferințele lor, totul este să știm ce destinații să alegem și ce mijloc de transport să folosim, ce tip de vacanță pentru că aceasta să fie una ușoară. (…) Copiii învață foarte mult dintr-o vacanță, devin mai sociabili, mai exbuberanti, vin cu experiențe noi, le formează caracterul o vacanță, până la urmă…

Dan Creţa: Ce proiecte de viitor ai?

Monica: În afară de faptul că doresc ca România să fie cunoscută turiștilor străini, în viitor poate chiar să aduc turiști în țară, mai am în lucru o carte despre călătorii, despre vacanțe și încă două proiecte care vor fi în mediul off line și despre care am să vorbesc la timpul potrivit…

Am mai discutat despre locurile frumoase din România și nu m-am putut abține să nu menționez orașul Alba Iulia, care pe mine m-a fascinat și pe care îl propun ca destinație de vacanță atât turiștilor români, cât și turiștilor străini. Județul Alba este plin de obiective naturale și istorice care merită a fi vizitate. În general, în România există locuri absolut superbe, unele unicat în Europa, iar tradițiile și obiceiurile noastre sunt spectaculoase.

ca pe roate

De asemenea, am menționat despre evenimentele din industria de turism, cum este eTravel Conference, cel mai mare eveniment de promovare online din industria de turism, ce va avea loc în data de 16 octombrie a acestui an, unde voi participa în calitate de blogger ambassador alături de alți colegi din aceeași breaslă.

Interviul îl puteți asculta în întregime mai jos, înregistrare pe care am primit-o de la Dan Creţa, căruia îi mulţumesc, recomandându-vă să ascultați și alte ediții ale emisiunii Ca Pe Roate, în fiecare sâmbătă și duminică între orele 15.00-18.00.

Audiție plăcută!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

13 Responses

  1. Mutumim Monica pentru pasiunea cu care realizezi ”povestile de calatorie” si planurile de viitor.
    Noi cei din județul Alba suntem ”mândri ardeleni”, îți mulțumim pentru promovare și îți dorim mult succes în tot ce faci!

  2. popescu.borsa says:

    Felicitari, Monica!

  3. popescu.borsa says:

    Te asteptam in Maramures sa te impresionam cu frumusetile si traditiile zonei pentru ca mai apoi tu sa ne “impresionezi” cu “impresiile” tale.

  4. Bia says:

    Monica, te-am auzit și ascultat cu placere. Eram la Ineu și recunosc ca am auzit intamplator emisiunea si m-am bucurat ca te-am prins pe tine :* Felicitari!

    A! și înca ceva, poate ți s-a mai zis, dar ai voce de radio!! 😀

  5. Chiar e deosebit de placut sa auzi o astfel de voce! Dar nu vocea face totul! Amandoi ati reusit sa realizati o emisiune captivanta si tot timpul mi-a fost teama ca se termina repede….ca atunci cand citesti o carte si te uiti cu tristete ca mai ai doar cateva pagini in dreapta!
    Felicitari, Monica!!!
    Mult succes in realizarea viselor! Mai ales a celor doua despre care nu ai vrut sa ne povestesti, decat ….”la momentul potrivit” !

  1. 27 March, 2015

    […] la Cetatea Tsarevets, de unde am transmis atunci în direct propunerile de weekend în emisiunea Ca pe Roate, de la Radio România Actualități, ca în fiecare sâmbătă de un an și jumătate încoace. Vă […]

  2. 8 April, 2015

    […] şi să mă urmăriţi în direct, în fiecare sâmbătă la Radio România Actualităţi, în emisiunea Ca pe Roate, de la ora 15.00, cu Propunerile de weekend, aşa cum sunt convinsă că o faceţi mare parte […]

  3. 6 January, 2016

    […] de doi ani vă invit în fiecare sâmbătă în direct, de oriunde mă aflu, în cadrul emisiunii Ca Pe Roate de la Radio România Actualităţi, pentru a asculta câteva Propuneri de weekend. Numai poeziile […]

  4. 6 January, 2017

    […] şi v-am făcut invitaţii de petrecere a timpului liber în fiecare weekend, în cadrul emisiunii Ca Pe Roate de la Radio România […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture