Poftiți la ferma de midii Dalboka!
În apropiere de capul Kaliakra, într-un golf superb la Mare Neagră, se află un loc unde românii se înghesuie să vină cu mic cu mare cât ține sezonul cald: Dalboka, ferma de midii.
La ferma de midii Dalboka nu mă gândeam să ajung vreodată, dat fiind faptul că nu sunt un fan al scoicilor, dar cum era în programul excursiei noastre, ce a vizat Elenite, Nessebar și Sozopol, m-am conformat!
La Dalboka, midiile sunt cele mai căutate, dar poți mânca și preparate din pește, însă timpul de așteptare este ceva mai măricel. Și melcii sunt oferiți papilelor gustative, iar dacă nu ești un fan, poți comanda binecunoscuta salată bulgărească shopska la numai 4,5 leva. Eu m-am sacrificat cu midiile à la Burgas cu orez, ce au fost la 6,5 leva, crezând ca sunt fără cochilii, însă m-am înșelat. Sunt lăsate în cochilii, dar culmea a fost că le-am mâncat, așa că, am scăpat de un tabu. Acum pot să mă duc la un restaurant fițos să mă dau mare că mănânc scoici! 🙂
Meniurile le poți citi și în limba română și sigur se găsesc și preparate fără pește sau alte asemenea, dar atât cât să nu mori de foame.
Nu aș putea spune că am fost foarte extaziată de ferma de midii Dalboka. Priveliștea frumoasă, dar nu prea mi s-a părut curățel și aglomerația avea darul sa nu te bine dispune ori relaxeze. Însă lumea era înnebunită…Preparatele gustoase, n-am ce să comentez.
Alături era un alt restaurant similar, ce mi s-a părut mai oacheș și, în mod sigur, îl voi încerca pe acesta data viitoare!
De reținut:
- dinspre Vama Veche se merge spre Varna, la Kavarna se face stânga pe drumul spre Balgarevo, înainte cu 1 km de acesta se virează la dreapta și se merge circa 1-2 km
- mașina se lasă la deal, pentru că la fermă se coboară pe o pantă abruptă
Am fost la Dalboka, vara trecută și am fost dezamăgită. Sunt restaurante în București unde am mâncat scoici mult mai bine gătite.