Pieţele şi Târgurile de Crăciun din România, la care să mergem?

Încetişor, dar sigur, vin şi sărbătorile de iarnă, şi parcă nu am mai simţi frumuseţea acestora fără a vizita unul dintre Târgurile sau una dintre Pieţele de Crăciun ce se deschid cu această ocazie.

Piata Craciun Bucuresti (85)

În fiecare an încercăm şi noi să ne aliniem câte puţin la târgurile de acest gen care se desfăşoară prin alte ţări. Cred că cele mai reprezentative Târguri şi Pieţe de Crăciun din România sunt:

  • Piața de Crăciun din București (Bucharest Christmas Market), ce s-a inaugurat pentru prima dată în 2012, reprezintă târgul oficial de Crăciun al Primăriei din Bucureşti. Anul acesta este deschisă între 27 Noiembrie – 27 Decembrie. Cele 60 de căsuțe din Piața Universității ne invită la produse specifice sarbatorilor de iarna, iar tradiționalul brad de Crăciun, înalt de cel puţin de 15 metri, va fi iluminat de 20.000 de beculeţe.
  • Târgul de Crăciun din Sibiu, este deschis între 20 Noiembrie și 26 Decembrie 2015, unde vă așteaptă și atelierul lui Moș Crăciun. Acesta este considerat unul dintre cele mai frumoase târguri și are loc în Piața Mare. Sibiu este un adevărat oraș al recordurilor, vă recomand sa îl vizitați!
  • Târgul de Crăciun din Timișoara, care are loc în perioada 1 Decembrie 2015 – 2 Ianuarie 2016. Vor fi amplasate căsuţe cu produse tradiţionale, specifice sărbătorilor de iarnă, în centrul oraşului, în Piaţa Victoriei şi în piaţeta de lângă Şcoala Generală nr.30, în zona Soarelui. 
  • Târgul de Crăciun din Cluj – Napoca. Târgul își deschide porțile anul acesta pe data de 1 Decembrie pana pe 26 Decembrie. Atmosfera de sărbătoare este susţinută de trupe de muzică, coruri şi ansambluri  folclorice într-un decor magic de iarnă. În serile de 9, 14 şi 15 decembrie, vor urca pe scena din Piaţa Unirii corurile bisericilor din municipiu – Biserica Ortodoxă, Biserica Romano-Catolică, Biserica Greco-Catolică, Biserica Reformată şi bisericile evanghelice din Cluj-Napoca.
  • Târgul de Crăciun din Brașov are loc în Piața Sfatului (din 6 Decembrie) și se bucură de un brad cu vârsta de 67 de ani si înalt de 28 de metri, împodobit cu 50 de șiruri luminoase cu leduri și flash-uri, 40 de sfere luminoase 3D, 60 de conuri luminoase, 40 de ghirlande cu leduri pe verticală, fiecare cu o lungime de 25 de metri.
  • Târgul de Crăciun găzduit de Cetatea din Oradea (4-31 decembrie 2015, în intervalul orar 12:00 – 21:00 – de luni până vineri, inclusiv şi 10:00 – 21:00 – sâmbătă şi duminică). În vechea fortăreață sunt amenajate 30 de căsuţe din lemn unde găsim produse specifice sărbătorilor de iarnă. Totodată, este amenajat un spaţiu în aer liber pentru un carusel şi un trenuleţ pentru copii.
  • Ambasada lui Moș Crăciun din Parcul Mogoșoaia, un târg pe care îl recomand cu bucurie și o să vedeți în articolul de anul trecut de ce. Acest târg are loc în Târguşorul Brancovenilor din Parcul Mogoşoaia, astfel că spațiul este perfect pentru familiile cu copii, pentru că se pot întâlni cu Moș Crăciun într-o căsuță ca-n povești. Aleea principală este flancată de alte căsuțe cu multe bunătăți… Ambasada este deschisă din 5 Decembrie, de la ora 17.30 și până în 24 Decembrie. 

Sigur, nu se compară cu Pieţele de Crăciun din Viena, Dresda, Praga sau Berlin, dar atmosfera de poveste este aceeaşi! Pentru cei care merg pe alte meleaguri le recomand Târgul de Crăciun din Budapesta, Viena ori Szeged.

Oare care va fi cel mai frumos Târg de Crăciun?

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

5 Responses

  1. 27 November, 2015

    […] Vezi Targurile si Pietele de Craciun din Romania din 2015! […]

  2. 4 December, 2015

    […] Iată care sunt Târgurile şi Pieţele de Crăciun din România! […]

  3. 12 December, 2015

    […] este destul de bogat în evenimente şi, pe lângă Târgul de Crăciun din Sibiu, care se pare că este cel mai frumos astfel de târg din România, va invit la Festivalul Handmade […]

  4. 17 December, 2015

    […] să dăm o fugă şi pe la Pieţele şi Târgurile de Crăciun cele mai apropiate de noi, pentru că multe dintre ele se închid în […]

  5. 3 January, 2016

    […] de pieţele noastre de Crăciun, atenţia este canalizată pe distracţie, pe gustări, pe băut de bere şi vin fiert şi mai […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture