Florenţa – Piaţa de marochinărie San Lorenzo

Daca ti-ai propus doar sa vizitezi obiectivele turistice ale Florentei, asa cum am facut noi, ai sa constati ca te pierzi pe drum prin magazine si piete care vand tot felul de produse ce iti fac cu ochiul, cum ar fi in Piata de marochinarie San Lorenzo.

IMG_5165

Astfel, un start bun pentru shopping il poti face pe strazile din jurul Bazilicii San Lorenzo, unde se afla Piata de marochinarie din Florenta, care sunt pline de tarabe ce vand suveniruri de toate felurile, dar mai ales articole din piele de toate culorile si marimile posibile, de la portmonee, portofele, curele, genti, valize si geci.

In Piata de marochinarie San Lorenzo este locul potrivit pentru o tocmeala, iar daca ajungeti la ora inchiderii puteti obtine preturi bune, mult mai mici decat in magazinele care se afla si ele la tot pasul. Cred ca nu am vazut atat de multe magazine cu produse din piele si atatea genti la un loc in viata mea!

Mai mult decat atat, ramaneti surprinsi ca puteti negocia chiar si in magazine. O geanta poate fi cumparata cu preturi ce incep de la 15 euro, iar curelele sunt intre 10 si 25 de euro (acestea sunt mai scumpe, dar modelele sunt pe masura si sunt fabricate inclusiv din piele de sarpe). Manusile pot fi cumparate de la 5 la 25 de euro. Eu am reusit sa achizitionez o pereche frumoasa din piele intoarsa cu numai 5 euro!

IMG_4680

Langa Catedrala Santa Maria del Fiore sunt alte magazine cu astfel de produse, ca si langa Bazilica Santa Croce, nu mai vorbesc de magazinele mici de peste tot.

Cu atatea oportunitati de leather shopping, si dupa ce veti vedea fotografiile, nu mai aveti nicio scuza sa va intoarceti acasa fara macar un produs, iar Piata de marochinarie San Lorenzo este cea mai buna solutie pentru a cumpara astfel de articole din piele in Florenta.

Ponturi bune:

 • negociati in permanenta, chiar si in magazine! Veti obtine preturi excelente;
 • cumparati la ora inchiderii, veti avea parte de un pret bun, mai ales daca incercati sa luati mai mult de un obiect;
 • faceti intai un tur al tarabelor ca sa va dati seama care sunt vanzatorii romani, veti obtine preturi mai mici de la compatrioti;

Cum ajungeti:

 • De la gara mergeti pe Via Nazionale, apoi faceti a doua la dreapta pe Via del’Ariento, trecand pe langa Mercato Centrale (Piata Centrala) si tot inainte pana ajungeti in Piazza San Lorenzo.

IMG_4676

IMG_4828

P1340237 P1340236 P1340235 P1340234 P1340224IMG_4829 IMG_4823 IMG_4773 IMG_4683
IMG_4679 IMG_4678 IMG_4677IMG_4675 IMG_4674 IMG_4673 P1340239IMG_4681

 

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

10 Responses

 1. Ce frumoaseeee, o nebunie ! La noapte sigur voi visa posete:)

 2. Andreea B says:

  ehhhh, piata aia… raiul doamnelor :)))

 3. carolina says:

  de toate pentru toti…:)

 4. vanzatorul florentin says:

  si bineinteles o multime de vanzatori romani ai uitat sa specifici!!!
  bravo lor!

 5. Amalia says:

  Preturile in schimb sunt extrem de mari…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture