Pasiunea pentru fotografii nu ține cont de vârstă!

A trecut ceva vreme de când urmăresc atelierele Fundației Calea Victoriei, participând eu însămi la câteva, cum ar fi la o plimbare în Mahalaua Mantuleasa. Mai mult decât faptul că sunt interesante, sunt foarte bine documentate, cei care susțin cursurile și atelierele fiind specialiști în domeniile respective.

biaMai nou, am descoperit Școala de Arte și Maniere a Fundației. M-am bucurat pentru că se adresează copiilor și adolescenților, axându-se pe evoluția personală și pe descoperirea potențialului individual al acestora și cum am și eu două fete am studiat pe îndelete cu ce poate veni interesant față de școală, mai ales pe perioada vacanței când timpul liber este din belșug.

Mi-a sărit în ochi cursul de fotografie pentru copii, destinat copiilor între 8-13 ani și cum Bianca mea îmi smulge deseori aparatul de fotografiat din mână în timpul călătoriilor m-am gândit că ar fi interesant dacă ar urma un astfel de curs.

bia2Mi-am adus aminte de momentele în care nu aveam un aparat foto digital și cum reușea, mititică fiind, să facă fotografii bune cu aparatele vechi. De atunci am zis că are talent și pot spune că reușește să surprindă unele subiecte mai bine decât mine. Deja mi-e teamă că după un astfel de curs îmi va da lecții, cu atât mai mult cu cât are o latură artistică dezvoltată, cochetând și cu pictura…Dar cine nu vrea ca să fie depășit de copilul sau?

Cursul include câteva reguli de bază ce ajută la formarea unui simț estetic, pe lângă deprinderea cu funcțiile camerei foto. În cadrul celor 5 ședințe se vor învață și:

 • Compoziția fotografică 
 • Genuri fotografice 
 • Tehnici de prelucrare a fotografiilor

Pe lângă noțiunile teoretice, vor exista și câteva aspecte practice, în natură.

Școala de Arte și Maniere mai are și alte cursuri interesante, ca să amintesc numai de cursul de Stil vestimentar pentru adolescenți, astronomie ori de Primii pași în actorie.

De reținut:

 • Lector: Violeta Neamtu
 • Data începere: 18 August 2014; Ora curs: 18:30
 • Număr ateliere: 5
 • Frecvență: zilnic (luni-vineri; 18 iulie-1 august)
 • Vârsta Minimă: 9 ani; Vârsta Maximă: 13 ani
 • Cost: 225 ron; Cost redus (card fidelitate): 200 ron
 • Loc: fundație, str. Popa Soare nr. 40, et. 1, Bucuresti

Va puteti inscrie la ateliere la contact@victoriei.ro .

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

 1. 7 January, 2015

  […] un curs similar a participat și fata mea, dar pentru copii, și chiar a învățat lucruri interesante. Mă bate […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture