Orașe și stațiuni de vizitat în Elveția

După ce v-am ademenit cu Geneva, al doilea ca mărime din pitoreasca Elvetie, după Zurich, Lucerna, orașul care este situat pe malul lacului celor patru cantoane și Berna, capitala Elvetiei, al cărui  centru istoric a fost inclus în patrimoniul mondial Unesco, a venit rândul altor orașe și stațiuni pe care vă invit să le vizitați în Elveția, precum Lausanne, care vă va cuceri inima.

Lausanne este amplasat pe malul Lacului Geneva și are o vedere splendidă asupra Alpilor elevețieni. Sigur vă aduceți aminte de el deoarece a rămas în istorie pentru semnarea Tratatului de Pace de la Lausanne. Vizitați Muzeul Olimpic, care a fost înființat pentru promovarea și răspândirea spiritului olimpic și unde se află făcliile de la toate jocurile olimpice, Catedrala Notre Dame, ridicată în stil gotic, a cărei fațadă este decorată cu sculpturile apostolilor și Muzeul Elysee, dedicat în întregime fotografiei și care deține circa 120.000 de printuri originale.

O plimbare prin grădina în stil englezesc care înconjoară conacul ce găzduiește muzeul, vă va revigora. Îmbogățiți-vă sufletul și cu alte muzee care se află în Palais du Rumine, precum Muzeul National al Artelor Frumoase, în care veți găsi o galerie cu picturi, desene, sculpturi și colecții a unor importanți artiști elvețieni și francezi, precum Cezanne, Matisse sau Renoir, Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul Arheologic și Biblioteca unde se găsesc peste 700 mii de volume. Castelul Saint Maire și Piața Palud, unde se află monumentul Fântâna Justiției, sunt alte atracții turistice demne de admirație. Dacă vi se pare că nu aveți timp să ajungeți la cât mai multe obiective,  rețineti că Lausanne este singurul oraș din Elveția care are metrou, așa că nu aveți nicio scuză.

Bineînțeles că puteți să vă faceți o vacanță în Alpii elvețieni și vă recomand să ajungeți la Muntele Titlis, situat la granița dintre cantoanele Obwalden și Berna. TITLIS este bijuteria din coroana Elveției Centrale, iar la poalele muntelui se află singurul ghețar accesibil în zonă. Zona de schi de aici găzduiește peste 80 de kilometri de pârtii, iar sezonul durează din octombrie până în mai. Puteți ajunge din Engelberg, care este o stațiune montană importantă din Elveția Centrală. Urcați la peste 3000 de metri altitudine cu telecabina rotativă și traversați podul suspendat la cea mai mare altitudine din Europa. Podul a fost construit pentru a marca centenarul telecabinei, inaugurată în 1913. Are o lungime de 98 de mteri, o lățime de numai un metru și este suspendat la 500 metri deasupra ghețarului Titlis.

În Lauterbrunnen, micul sătuc din inima Munților Alpi, veți rămâne impresionați de pitorescul peisajelor. Aici veți descoperi una dintre cele mai înalte cascade din Europa, care se află în valea celor 72 de cascade. Când Goethe a vizitat valea Lauterbrunnen în 1779, a fost atât de fascinat de cascade încât a scris poezia „Cântecul spiritelor peste apă”.

Planuri pentru de vacanță vă puteți face și în Grindelwald, care este una dintre cele mai populare regiuni de ski din Elveția, având în vedere că această țară este destinația numărul 1 în rândul turiștilor pasionați de sporturile de iarnă.

Sunt convinsă că atracțiile turistice unice pe care le veți vizita și mai ales peisajele de invidiat ale Elvetiei, vă vor face să visați multă vreme cu ochii deschiși la vacanța petrecută în această țară extraordinar de frumoasa și vă vor lăsă amintiri cu adevărat inedite.

De reținut:

Începând cu data de 22 martie 2021, România a fost inclusă pe lista statelor / regiunilor cu grad ridicat de risc epidemiologic. Prin urmare, începând cu această dată, toate persoanele care sosesc în Confederația Elvețiană, indiferent de mijlocul de transport folosit, trebuie să prezinte un document care să ateste efectuarea unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, cu maxim 72 de ore anterior intrării pe teritoriul elvețian. Pot fi exceptate de la măsura prezentării unui test molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 și de la efectuarea perioadei de carantină, persoanele care pot dovedi că au fost infectați cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele trei luni anterior intrării în Confederația Elvețiană / Principatul Liechtenstein și sunt vindecați. Consultați site-ul MAE cu ultimele modificări legate de intrarea în această țară.

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture