Muzeul Trăsurilor din Vatican prezintă o colecţie de caleşti şi limuzine papale!

muzeul trasurilor vatican (13)Pentru a vizita Muzeele Vaticanului trebuie sa iti acorzi o zi si in mod sigur vei fi chiaun de ceea ce ai vazut si nu ma refer numai la colectiile de arta, antichitati, sarcofage, statuete, portelanuri, bijuterii, etc., ci la muzeele in sine, la interiorul cladirilor in care sunt exponatele si care sunt adevarate opere de arta prin decorurile din marmura, peretii pictati si frescele de o frumusete debordanta.

muzeul trasurilor vatican (12)Am avut curajul sa ne propunem o vizita a acestora intr-o zi torida din august 2011, norocul nostru ca am stat putin la coada si am intrat repede, fiind ora pranzului, iar grupurile intrasera inainte.

Pentru a le vizita ai de parcurs distante kilometrice, nu gluma…La un moment dat am iesit in curtea interioara (Cortile della Pigna) si nu stiu cum, tot plimbandu-ne la o gura de aer, am observat un pasaj, desi nu citisem nimic despre el inainte, nici noi, nici altii, avand in vedere ca nu prea erau turisti dornici sa coboare. Aveam sa nimerim la Muzeul Trasurilor!

muzeul trasurilor vatican (11)In muzeu se afla trasurile aurite si limuzinele de lux cu care au calatorit suveranii pontifi, inclusiv papamobile.

Una dintre trasurile cele mai scumpe este caleasca placata cu aur cunoscuta sub numele de Berlina di Gran Gala, construita pentru Papa Leon al 12-lea in 1826, ce are doua statuete din aur ce reprezinta puterea papalitatii si care au fost adaugate ulterior de suveranul pontif Grigore al 16-lea.

Nu ratati acest muzeu cand ajungeti aici, majoritatea turistilor inghesuindu-se sa treaca rapid prin Muzeele Vaticanului pentru a ajunge la Capela Sixtina a lui Michelangelo. Faceti o pauza si priviti aceste trasuri cu mare atentie, unele pot parea identice, insa au elemente decorative care le diferentiaza.

Muzeul prezinta istoria fiecarai trasuri si masini papale, unele dintre ele participand la evenimente tulburatoare.

Merita sa vizitati acest muzeu, vor fi incantati inclusiv copiii!

muzeul trasurilor vatican (9)

muzeul trasurilor vatican (14) muzeul trasurilor vatican muzeul trasurilor vatican (1) muzeul trasurilor vatican (2) muzeul trasurilor vatican (3) muzeul trasurilor vatican (4) muzeul trasurilor vatican (5) muzeul trasurilor vatican (6) muzeul trasurilor vatican (7) muzeul trasurilor vatican (8)
muzeul trasurilor vatican (10)

 

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

8 Responses

  1. Lucian says:

    He he, uite si niste trasuri motorizate…Si ele sunt “trase” dar de mult mai multi cai… :)))

  2. Monica, sunt foarte frumoase; le-am vizitat si eu; felicitari pentru articol.

  1. 15 May, 2013

    […] Muzeul National al Calestilor, ce reprezinta una dintre atractiile principale, iar eu care am vazut Muzeul Trasurilor din Vatican, nu se poate sa il ratez! Copiii vor fi incantati de Zoo, asa ca trebuie trecut pe lista […]

  2. 19 July, 2013

    […] Muzeul Trăsurilor din Vatican prezintă o colecţie de caleşti şi limuzine papale! Roma – tips […]

  3. 21 September, 2013

    […] controlul de securitate. La Vatican se poate vizita Piata Sfantul Petru, Basilica Sfantul Petru si muzeele. Pentru restul este nevoie de un permis […]

  4. 13 January, 2015

    […] și terminat de Antoninus Pius, în 139, aflat chiar pe malul drept al Tibrului, la circa 1 km de Vatican, cunoscut și sub numele de Castelul San’ […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture