Muzeul Naţional al Aviaţiei Române

Cred ca sunt ceva ani de când îmi doream să vizitez Muzeul Naţional al Aviaţiei Române, reuşind să îl ratez de fiecare dată în Noaptea Muzeelor.

Ei bine, în acest an (2013) am avut prilejul să îl vizitez, chiar în anul în care a fost marcat Centenarul Aeronauticii Militare, eveniment care s a desfăşurat, însă, la Muzeul Bellu.

Muzeul Aviatiei Noaptea Muzeelor (1)

Muzeul Aviaţiei expune în interior un costum mozaic pentru deşert si misiuni speciale in NATO, dar si combinezoane de zbor, indicatoare, ceasuri de bord, vitezometre, instrumente de navigaţie aeriană, costume de compensare pentru piloţi la avioanele supersonice, medalii, brevete de pilot, stilete de ceremonie, săbii de ceremonie, insigne de pilot, fotografii si alte documente, uniforme de pilot, costume de suprasarcină si simulatoare de tragere avioane de vânătoare.

În exterior sunt tunuri antiaeriene, avioane, elicoptere, rachete, dar greu vizibile în întunericul nopţii. Nu am înţeles de ce nu s a asigurat iluminarea pe timpul nopţii sau de ce nu s a deschis mai devreme. Era bezna totală până în dreptul intrării în muzeu, nu vedeai nici pe unde calci. Totuşi, de la orele 21.00, de cand s a deschis muzeul spre vizitare, incepe să se lase noaptea, iar partea cea mai interesantă este afară.

Muzeul Naţional al Aviaţiei Române ar putea fi unul dintre muzeele care pot fi vizitate în cadrul unui astfel de eveniment de catre familiile cu copii, deoarece indiferent cât de aglomerat este nu stai la coadă, spaţiul de expunere fiind generos si curtea imensă. Păcat că este neamenajată, ca dupa bombardament! Probabil ca sa intrăm mai mult în atmosferă… Iar explicaţiile la exemplarele din curte lipsesc cu desăvârşire.

Partea proastă este ca nu ai unde parca maşina, o faci pe trotuar si blochezi accesul pietonilor. A trebuit să mergem ulterior pe şosea destul de mult drum şi să ne oprim frecvent pentru a ne băga printre maşinile parcate pe strada Fabricii de Glucoză, ca să lăsăm maşinile să treacă.

Una peste alta este un muzeu care bucură copiii şi ar putea fi vizitat oricând în cursul anului.

De reţinut:

 • Adresa: Str. Fabrica de Glucoză nr. 2-4, sector 2, Bucureşti
 • Program de vizitare: marţi – vineri, între orele 09.00 – 16.00, sâmbăta şi duminica între orele 10.00 – 17.00

Muzeul Aviatiei Noaptea Muzeelor Muzeul Aviatiei Noaptea Muzeelor (23) Muzeul Aviatiei Noaptea Muzeelor (22) Muzeul Aviatiei Noaptea Muzeelor (21) Muzeul Aviatiei Noaptea Muzeelor (20) Muzeul Aviatiei Noaptea Muzeelor (19) Muzeul Aviatiei Noaptea Muzeelor (18) Muzeul Aviatiei Noaptea Muzeelor (17) Muzeul Aviatiei Noaptea Muzeelor (16) Muzeul Aviatiei Noaptea Muzeelor (15) Muzeul Aviatiei Noaptea Muzeelor (14) Muzeul Aviatiei Noaptea Muzeelor (13) Muzeul Aviatiei Noaptea Muzeelor (12) Muzeul Aviatiei Noaptea Muzeelor (10) Muzeul Aviatiei Noaptea Muzeelor (9) Muzeul Aviatiei Noaptea Muzeelor (8) Muzeul Aviatiei Noaptea Muzeelor (7) Muzeul Aviatiei Noaptea Muzeelor (6) Muzeul Aviatiei Noaptea Muzeelor (5) Muzeul Aviatiei Noaptea Muzeelor (4) Muzeul Aviatiei Noaptea Muzeelor (3) Muzeul Aviatiei Noaptea Muzeelor (2) Muzeul Aviatiei Noaptea Muzeelor (24)

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

4 Responses

 1. carmen says:

  Pacat de istoria acestei tari si de oameni care s-au jertfit pentru noi se vede lipsa de interes ptr.acest muzeu ,chiar exista Director la acest Muzeu ?

 1. 13 May, 2014

  […] Muzeul Naţional al Aviaţiei Române […]

 2. 16 May, 2015

  […] Muzeul Naţional al Aviaţiei Române […]

 3. 21 May, 2016

  […] Muzeul Naţional al Aviaţiei Române […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture