Muntenegru, o destinație ideală de vacanță

Muntenegru este o destinație de vacanță care vă va uimi prin frumuseţea peisajelor, dar și prin moştenirea culturală. Orașele pline de farmec vă vor cuceri, fară îndoială.

Primul oraș pe care vi-l recomand să îl vizitați este Kotor care debordează de un farmec aparte, astfel că nu întâmplător a intrat în patrimonial mondial Unesco. Golful cu același nume în care se situează și care este denumit Boka Kotorska, adică cel mai sudic fiord din Europa, a fost în trecut cel mai aglomerat port al Marii Adriatice, iar astăzi este că o a doua casă pentru navele de croazieră care acostează aici.

Golful este înconjurat de un zid care reflectă influența venețiană în privință arhitecturii. Dealtfel, Kotor a fost întemeiat de romani și a făcut parte din provincia romană Dalmația.

Pe lângă frumusețea naturală și arhitecturală a orașului, mai aveți ce vedea. Puteți crede că în Kotor există un muzeu dedicat pisicilor? Îl veți găsi în orașul vechi, iar înființarea acestuia se datorează faptului că orașul este invadat de aceste feline gingașe. În muzeu veți găși o colecție neobișnuită de lucrări dedicate pisicilor, imagini, monede, fotografii, litografii și multe altele. O întreagă secțiune a muzeului este dedicată unor artefacte datate dinaintea, dar și din timpul Primului Război Mondial.

Dacă vă încumetati, însă, ca să urcați cele 1350 de trepte din piatră, veți ajunge la Castelul San Giovanni, o fortificație destinată să protejeze orașul și de unde veți vedea o panoramă deosebită asupra întregului golf.

Citește și 7 motive să alegi o croazieră

La circa 25 km distanță de Kotor se află Budva Riviera, un oraș înconjurat de munți și plin de viață care se bucură de o mulțime de plaje și apă cristalină. Sunt numai puțin de 12 kilometri de plaje care se află de-a lungul rivierei, care a fost numită nu o dată Miami-ul din Muntenegru. În același timp, se aseamănă arhitectural cu orașul Dubrovnik din Croația și veți descoperi acest lucru în centrul vechi, care este înconjurat de ziduri și turnuri medievale.

O alta atracție este Petrovac, un orășel turistic de litoral foarte popular, cu o plajă cu nisip de 600 de metri lungime. Aici veți avea ocazia să admirați mica fortăreață venețiană Kastio, care vă va lasă fară suflare.

Evident că nu puteți pleca fară să vizitați capitala tarii – Podgorica, mai ales daca vă atrage o noapte activă, iar aici aveți o mulțime de posibilități de distracție alături de un vin bun din cramele faimoase ale orașului, pe care vi le recomand să le vizitați într-un tur.

Muntenegru este o țară preponderent muntoasă, cu defileuri uimitoare, dar şi cu un litoral spectaculos cu plaje minunate, astfel că invitația mea de a vă petrece o vacanță aici este pe deplin justificată.

De reținut:

Pe site-ul oficial al MAE veți găsi ultimele amănunte legate de condițiile de intrare în Muntenegru, mai ales în contextul pandemiei de coronavirus.

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture