Maestrul tibetan Gonsar Tulku Rinpoche revine în România

În perioada 12-16 septembrie, Gonsar Tulku Rinpoche, directorul spiritual al Centrului de Înalte Studii Tibetane “Rabten Choeling”  (www.rabten.eu) din Elveția, va reveni pentru a patra oară în România, la invitația Asociației Rabten Compassionate Wisdom în colaborare cu Editura Herald și Centrul „Seeds for Happiness”.

Afis web Gonsar Rinpoche in RomaniaSeria de evenimente va începe vineri seara, 12 septembrie, ora 18:30 cu o conferință publică la Casa de Cultură a Studenților din București și continuă cu un weekend de prelegeri la Centrul „Seeds for Happiness”, în zilele de 13-14 septembrie.

Cu această ocazie, în ziua de vineri, 12 septembrie, între orele 18:30 – 20:30, se va ține conferința publică cu tema Compasiunea: temeiul unei fericiri autentice la Casa de Cultură a Studenților București, sala mare, etaj 2 din Calea Plevnei 61, sect. 1.

Dacă am încerca să definim buddhismul printr-un singur cuvânt, una dintre variante ar fi, cu siguranță: compasiune. Compasiunea buddhistă nu este doar un simplu sentiment de iubire și o preocupare față de persoanele suferinde, ci este o determinare activ susținută și pusă în practică pentru a face tot posibilul în alinarea durerii persoanelor aflate în suferință.

Pe durata acestei extraordinare întâlniri, Gonsar Tulku Rinpochene va împărtăși din cunoașterea sa profundă, ajutându-ne să ne familiarizăm și să descoperim potențialul infinit al compasiunii, izvorul unei fericirii autentice în viața noastră. Astfel, prin exemplul său personal, precum și prin învățăturile sale, vom avea oportunitatea rară să luăm contact cu o minte împlinită, ce poartă pecetea unei forțe și a unei clarități luminoase.

În continuarea conferinței, va urma o sesiune de întrebări și răspunsuri. Cele mai interesante întrebări vor fi premiate cu câte o carte Buddhismul și viața ce poartă autograful autorului Gonsar Tulku Rinpoche.Editura Herald, va fi prezentă la eveniment cu un stand de carte dedicat tematicii unde veți putea consulta cele mai noi apariții editoriale din domeniu.

Evenimentul este dedicat publicului larg și este menit să vină în întâmpinarea omului modern ce caută să își dezvolte propria minte într-un spirit de compasiune și înțelepciune.

În următoarele două zile din week-end (13-14 septembrie), Maestrul va continua să susțină la Centrul Seeds for Happiness din București prelegeri cu tematica Cele trei Aspecte Principale ale Căii către Iluminare.

Cele trei principii ale căii spre Iluminare din Calea Mahayana, numită și Calea unui Bodhisattva, sunt: Renunțarea, Bodhicitta și Înțelepciunea ultimă sau Mintea Iluminării. Renunțarea este dorința de eliberare, Bodhicitta este mintea care aspiră să atingă iluminarea deplină pentru beneficiul tuturor ființelor, iar Înțelepciunea ultimă este cheia pentru înțelegerea directă a realității așa cum este.

Foto web1 Gonsar RinpocheGonsar Tulku Rinpoche (n. 1949, Tibet) a fost timp de 33 de ani discipolul Maestrului Geshe Rabten Rinpoche, considerat printre primii călugări care au expus învățăturile buddhiste în Occident. A studiat îndelung limbile străine, cultura occidentală și filosofia orientală, îndeosebi învățăturile lui Buddha și transmite cunoașterea sa atât ascultătorilor occidentali cât și celor tibetani.

Domnia sa este autorul unor lucrări importante despre budismul tibetan precum: „Esența doctrinei buddhiste”, „Buddhismul și viața”, apărute la editura Herald.

Citește mai departe aici: http://rabten.ro/ro/maestrii/gonsar-tulku-rinpoche/

Informații despre costuri și înscriere:

  • Conferința publică de vineri 12 septembrie, ora 18:30, este cu INTRAREA LIBERĂ!
    Pentru cei care doresc să contribuie, organizatorii sugerează o donație de 20 RON. Înscrierea prealabilă este opțională, însă este utilă pentru buna organizare!
  • Pe durata învățăturilor din weekend (13-14 Septembrie), taxa de participare este de 180 RON/2 zile sau 100 RON/zi. Persoanele care, momentan, nu dispun de fonduri necesare taxei de participare (studenți, persoane fără un loc de muncă, șamd) și doresc să participe sunt rugați să contacteze organizatorii.

Costurile sunt destinate exclusiv acoperirii cheltuielilor logistice și de organizare ocazionate de venirea Maestrului și a delegației sale în țara noastră.

Program în weekend9:30 – 18:00, cu pauze scurte la intervale regulate de timp și o pauza lungă necesară pentru masa de prânz. Persoanele care vor participa la acest eveniment sunt rugate să consulte regulile de comportament pe durata acestuia.

Participarea sa face pe baza înscrierii prealabile, locurile fiind limitate.

De reținut:

  • Adresa centruluiStr. Fabrica de Chibrituri nr. 16, Sector 4, site oficial www.seedsforhappiness.ro .
  • CONTACT: info@rabten.ro, www.rabten.ro ,0723.225.760, 0726.235.737

Coorganizatori: Editura Herald, Centrul Seeds for Happiness

Parteneri media & culturali :

Casa de Cultura a Studenților București, România Liberă, Ziarul Ring, Ziarul Alb, SensoTv.ro, Asociația de Studii Euro-Asiatice, Think Outside The Box, Centrul Anahata, AstroCafe.ro, Studenţie.ro, ED4Lead.ro, TrăieșteConștient.ro, Namaste India, Bookaholic.ro, PoveștideCălătorie.ro, Noul Pământ.ro, Aimee&Damaideparte, LumeaMare.ro, ImperatorTravel.ro, The Path Romania, BookuriaInfo.ro, Fundația Prețuiește Clipa, ColecțiaMistica Iluminării, 121.ro, Humanity’s Team Romania, HarmonyGroup.ro, Filme-Cărți, StauPeNet.ro, Oriens.ro, Psi Force Anatol Basarab, CalendarEvenimente.ro,.

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture