Jagelló Business Hotel, o opțiune de cazare în Budapesta

Dor îmi e nebun de toate locurile în care am fost și tare aș mai reveni în ele, în ciuda zicalei care spune că viața e prea scurtă ca să mergi de două ori în același loc! Tare aș mai vizita Budapesta, mereu las câte un of pe unde merg și cred că, dacă ar fi posibil, aș sta câte o lună în fiecare oraș, să mă satur de el!

Budapesta (4)În general, aleg cu chibzuință hotelurile, fie în urma unei recomandări, fie după ce mă documentez bine pe net. Alteori, spontaneitatea intră în joc și dacă ne hotărâm să rămânem într-un oraș ad hoc, alegem rapid o variantă potrivită.

Dacă faceți un popas în Budapesta, puteți alege Jagelló Business Hotel, care este amplasat la poalele Munților din Buda, district denumit și „plămânii Budapestei”. Hotelul are și o grădină  și terasă private unde te poți relaxa și, ceea ce este foarte importat, dispune de conexiune Wi-Fi gratuităMicul dejun este bufet suedez, așa cum îmi place mie la toate hotelurile unde merg și explorez orașul pe jos, măcar știu că pentru câteva ore bune nu sunt stresată să găsesc un restaurant unde să mănânc!

Nu mai zic că se află la 2 minute de Budapest Congress & World Trade Center, chiar în apropiere de Podul Elisabeta și Citadelă, iar pentru a ajunge la Băile Termale Rudas nu sunt decât 5 stații de autobuz.

unnamed

hotel1 hotel2

szobaweb

hotel3hotel4Podul Elisabeta, este unul dintre cele nouă poduri ale orașului, numit astfel după numele celebrei Împărătese Sissi, iubită atât de mult de unguri, dar și de austrieci, pod ce a fost reconstruit în 1964, la vremea construcției inițiale fiind considerat cel mai lung pod suspendat din lume.

Citadela, ce a fost realizată de Habsburgi, numită în trecut Bastilia Budapestei, este un veritabil simbol al suprimării Revoluției din 1848, fiind de-a lungul timpului nu numai închisoare, dar și adăpost pentru cei fără locuințe.

Sunt multe de văzut în Budapesta, dar indiferent cât de limitat vă este timpul, neapărat să includeți vizitarea Bastionului Pescarilor și a Muzeului Marțipanului, dar mai ales, faceți o croazieră pe Dunăre, ce vă trece pe sub o parte din podurile orașului, cum ar fi Podul Margareta, Podul Petofi și terminând cu Podul cu Lanțuri de unde a și început croaziera aleasă de noi, ce ne-a permis să admirăm pe rând Clădirea Parlamentului, Insula Margareta, Bastionul Pescarilor, Palatul Regal, muntele Gellert, Citadela și alte clădiri interesante.

Budapesta (1)

Jagelló Business Hotel este bun pentru tranzit și chiar ar fi păcat să nu savurezi Budapesta fie și numai o zi sau două, în drum spre Republica Cehă, de exemplu. Noi am ales o oprire în Budapesta întorcându-ne spre casă dintr-un circuit prin Europa și nu am regretat,  îndrăgostindu-mă iremediabil de acest oraș minunat!

unnamed (1)kertolvas

De reținut:

  • adresa: H-1124 Budapest, Jagelló út 38
  • lângă hotel se află stația de autobuz 112
  • în fiecare sâmbătă se deschide o piață cu produse bio chiar vizavi de hotel, la o distanță de 20 de metri
  • Centrul Cultural MOM este la numai 80 de metri, unde se află și un parc frumos și spațios
  • lângă hotel se află două restaurante

Budapesta (3)

Budapesta (2)

Budapesta (5) Budapesta (4)

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture