Irlanda, o destinație de vacanță interesantă

Irlanda este cunoscută pentru bogatele sale tradiții culturale, astfel că vă invit mai întâi în Dublin, capitala și cel mai mare oraș al Irlandei, care este situat pe malurile Râului Liffey. Dublin este o fuziune interesantă între vechi și nou. Cu bisericile sale medievale și aleile georgiene, Dublin este fără îndoială printre cele mai frumoase locuri de vizitat din Irlanda.

De asemenea, dacă sunteți iubitori de literatură, atunci trebuie musai să ajungeți în acest oraș. În Dublin s-au născut scriitori și oameni de cultură remarcabili, precum Jonathan Swift, James Joyce sau George Bernard Shaw. Vizitați, în primul rând, Muzeul Scriitorilor, care se află în Piața Parnell. Clădirea care găzduiește muzeul este un fost conac din secolul al XVIII-lea care vă va impresiona. În Piața Merrion veți găsi Muzeul de Istorie Naturală, unde veți vedea colecții de geologie și zoologie și vă veți familiariza cu flora și fauna irlandeză.

Și pentru că în Dublin se află cele mai importante muzee din Irlanda, neapărat să ajungeți și la Muzeul Irlandez de Artă Modernă, care adăpostește o colecție variată de artă contemporană, dar și la Galeria Națională Irlandeză, care deține cea mai importantă colecție de artă clasică din țară. La Biblioteca Chester Beatty veți admira colecții internaționale de artă și artefacte, iar la Muzeul Național al Irlandei o colecție variata de artefacte preistorice, în special obiecte de artă celtică. Chiar și Cimitirul Glasnevin este inclus într-un circuit muzeistic, datorită personalităților irlandeze înmormântate aici și a monumentelor funerare, așa cum la noi este Cimitirul Belu din București.

Citește și Cimitirul Vesel din Săpânța, în topul celor mai frumoase cimitire din lume!

Copiii vor fi încântați să viziteze Muzeul Spiridușilor, primul de acest gen de pe mapamond, unde vor descoperi o lume plină de magie, folclor și povesti cu zâne, elfi și gnomi. Puteți alege și un tur de seara, DarkLand Tour, dacă nu vă sperie fantomele și casele bântuite…Copiii mai pot să viziteze muzeul Dublinia, unde vor descoperi lumea vikingilor.

În apropiere de Cork, al doilea oraș ca mărime din Irlanda, într-un decor superb, se află Castelul Blanery, împânzit de multe legende, inclusiv cu vrăjitoare, printre care aceea care îi conferă protagonistului darul lingușirii, dacă sărută o piatră din crenelurile castelului. Totodată, cine reușește să coboare cu spatele pe Treptele Dorinței și să se gândească la ce își dorește mai mult în acest timp, i se va împlini dorința într-un an de zile!

În Limerick, care este al treilea oraș ca mărime din Irlanda, veți avea ocazia să admirați King John’s Castle, Catedrala Sfânta Maria și Muzeul Hunt, în care se află una dintre cele mai mari colecții private de artă și antichități din Irlanda, care datează din neolitic până în secolul al XX-lea, inclusiv lucrări de Renoir și Picasso. Veți mai vedea exponate medievale, precum statui din piatră și lemn, panouri pictate, bijuterii, emailuri, fildeș, ceramică, cristal și crucifixuri.

Și pentru că Irlanda este cunoscută ca țara berii și a whisky-ului, neapărat să încercați una dintre aceste băuturi la un club sau un pub local, mai ales că Limerick se bucură de o viață de noapte vibrantă. Bineînțeles, după ce ați dat o raită și prin pub-urile din Dublin…

Cu coastele sale oceanice abrupte și sălbatice, pajiștile veșnic verzi și castelele încântătoare, Țara de Smarald, cum mai este supranumită Irlanda, vi se va dezvălui în întreaga sa splendoare.

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture