Începe Triplul Campionat European de Snooker la Snagov!

Triplu Campionat European de Snooker la Snagov, 18 – 29 iunie 2018, Hotel Mirage, Snagov

Federaţia Română de Snooker, EBSA – Asociaţia Europeană de Biliard şi Snooker și Innovation Travel & Events vor organiza un  triplu Campionat European de Snooker la Complexul Hotelier Mirage din Snagov. Evenimentul va avea loc în perioada 18 – 29 iunie 2018.

Cele trei Campionate vor fi: 6 Reds Snooker (18-22 iunie), respectiv Echipe (Ladies, Masters & Men) și Single Ladies & Masters (23-29 iunie).

Acest eveniment va reuni peste 200 de participanţi la cele trei categorii, din 29 de ţări: Austria, Belarus, Cipru, Republica Cehă, Islanda, Irlanda, Danemarca, Anglia, Finlanda, Franța, Germania, Ungaria, Irlanda de Nord, Israel, Italia, Polonia, Rusia, Scoția, Serbia, Elveția, Republica Moldova, Olanda, Slovacia, Suedia, Norvegia, Țara Galilor, Turcia, Ucraina și, bineînțeles, România.

Alături de aceştia, în Bucureşti se vor afla şi 26 de arbitri internaţionali de snooker, dar și suporteri din mai multe țări. Campionatul va fi deschis publicului. Triplul Campionat European de Snooker va avea şi o importanţă turistică, iar cei aproape 200 de participanţi şi suporteri vor avea prilejul de a se familiariza cu Bucureştiul şi cu împrejurimile sale. Pe 27 iunie, Complexul Hotelier Mirage va găzdui și Adunarea Generală a Asociației Europene de Biliard și Snooler (EBSA).

In total, vor fi peste 250 de participanţi, arbitri, oficiali şi suporteri din 29 de țări europene care vor avea ocazia de a vizita Capitala şi împrejurimile acesteia.

Citește și Incursiune prin Bucureştiul de azi

Federația Română de Snooker a luat ființă în anul 2007. Este, în comparație cu federații similare, o federație tânără. Conducerea FRS și-a asumat în acești ani să organizeze trei Campionate Europene și un Campionat Mondial, având în vedere că țara organizatoare are dreptul de a înscrie mai mulți sportivi în competiție. După cum cunosc cei din sport, este foarte important ca sportivii să participe la cât mai multe competiții internaționale de nivel european sau mondial. În pofida eforturilor organizatorice, FRS a decis să ofere sportivilor români șanse cât mai multe de a se confrunta cu jucători de mare performanță. Pe de altă parte, cei care au participat la edițiile precedente au avut numai cuvinte de apreciere față de șansa de a vizita Bucureștiul și de a se bucura de tradiționala ospitalitate autohtonă. Îi așteptăm cu drag pe toți sportivii și însoțitorii acestora precum și pe arbitrii care vor veghea la buna derulare a evenimentului, a precizat Francisc Tobă, preşedintele Federaţiei Române de Snooker.

Snookerul este un joc inclus în categoria biliard (pool, carom si snooker), joc ce a apărut cu peste 300 de ani în urmă, mesele la snooker fiind mai mari și bilele mai mici, având o durată de joc mai mare. Snooker-ul aniversează în acest an 140 de ani de la apariţie. Snooker este practic ”nepotul” biliardului englezesc, apărând în 1875 ca urmare a unei extensii a celor trei bile, albă, galbenă şi roşie, care făceau obiectul de activitate al biliardului englezesc. Sir Chamberlain a adăugat încă 14 bile roşii şi încă cinci colorate, la cea galbenă, ajungând astfel la forma actuală denumită snooker.

Asociaţia Europeană de Biliard şi Snooker (EBSA) a fost înfiinţată în urmă cu peste 30 de ani, iar în prezent are 42 de ţări europene membre. Începând cu anul 1988, EBSA organizează primul turneu european de snooker dedicat amatorilor.

Vom încerca să punem în prin plan potenţialul turistic al oraşului Bucureşti și al împrejurimilor sale. Anii trecuți, participanţii la dublul Campionat European și la Campionatul Mondial Under 21 organizate în Bucureşti ne-au oferit un feed-back foarte bun privind Capitala României, astfel că ne-am hotărât ca în acest an să propunem mai multe opţiuni turistice tinerilor participanţi, dar şi însoţitorilor, arbitrilor şi suporterilor veniţi din toată Europa. Ne bucurăm că atât Bucureștiul, cât și împrejurimile, devin destinație de evenimente din ce în ce mai solicitată pe plan internațional. În plus, suntem onorați că am contribuit și noi la această promovare și dezvoltare a Capitalei, a declarat Raluca Repanovici, managing partner Innovation Travel & Events.

Citește și Hai să descoperim împreună Calea Victoriei!

Despre Federaţia Română de Snooker

Federaţia Română de Snooker a fost înfiinţată în anul 2007. Federaţia Română de Snooker a organizat, până în prezent, 4 campionate europene și unul mondial în România. Zece etape de Campionat National la categoriile Juniori, Tineret, Ladies, Masters si Men (Liga Naţională, formată din 32 de sportivi, şi divizia secundă – turneu open) În prezent, F.R. Snooker are peste 400 sportivi legitimaţi la cele 14 cluburi afiliate. Obiectivul F. R. Snooker este acela de a promova un sportiv în circuitul profesionist. Cea mai bună performanță a fost obținută de Mihai Vladu – locul 3, medalie de bronz la Campionatul Mondial IBSF – U18 desfășurat în anul 2016 – Belgia.

Despre Innovation Travel & Events

Innovation Travel este o firmă de evenimente şi de comunicare. Împreună cu Federaţia Română de Snooker şi cu Asociaţia Europeană de Snooker şi Biliard, Innovation Travel a organizat, în martie 2014, un dublu campionat european de snooker, Under 21 şi Women, Men & Masters echipe seniori, la hotelul Caro din Bucureşti. De asemenea, printre alte evenimente organizate de Innovation Travel se numără Incoming Romania Travel Forum (2014, 2015), Conferinţa „Dunărea – Comoara turistică a Europei”, Forumul bilateral Bucureşti – Shenzhen (China), „Prietenii Atlantykron”, Romanian Travel Forum (2017), Bulgarian-Romanian Travel Forum (2017) etc.

Povestidecalatorie.ro este partener media la acest eveniment.

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture