Începe Festivalul Antic Tomis!

Festivalul Antic Tomis își deschide porțile pentru al doilea an consecutiv, în perioada 16-18 august 2013 la Constanța, în Parcul Tăbăcăriei.

Square banner 250 x 250 px staticEvenimentul ete organizat de Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Turistică Litoral-Delta Dunării,  Consiliul Judeţean Constanţa,  Primăria Muncipiului Constanţa și S.C. Groove Hour SRL, agenția de comunicare și marketing cultural care a și propus pentru prima dată desfășurarea acestui festival, încă din 2006.

Festivalul își propune să redescopere valorile culturale și istorice, precum și vestigiile antice specifice zonei Constanța, prezentând publicului realitatea istorică a Tomisului.

Prima zi oficială de festival este în data de 16 august, dar în seara dinainte, respectiv pe data de 15 august, la orele 18.00, publicul va avea ocazia de a se fotografia cu dacii și romanii pe Faleza Cazino din oraș.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVom avea parte de parade și demonstrații militare, proiecții de film la Arenele Tomis şi ateliere de reconstituire istorică.

Tocmai aici este partea interesantă. Aceste ateliere, ce se vor desfășura zilnic între orele 10.00-12.00 și 13.00-16.00, oferă o imagine particulară a activităților desfășurate de daci și romani, astfel încât ne transpun în timp, oferindu-ne o înțelegere a complexității vieții acestora.

DSC_0197Vor fi ateliere de prelucrare a metalelor (fierberea fierului, prelucrarea la rece, confecționarea zalelor), de ceramică, gastronomie (unde vom aprecia bucătăria daco-romană), pielărie, tehnică militară (ce surpinde tehnica, strategia și filozofia militară a dacilor și romanilor prin prezentarea și probarea echipamenteleor, tir cu arcul și aruncarea suliței, tehnici de luptă), țesătorie.

Pe lângă toate acestea se vor desfășura simultan patrule și parade, târguri cu negustori, dansuri și cântece, lupte ad-hoc, jocuri antice de perspicacitate, iar cupluri de nobili și senatori se vor plimba prin mulțime.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAÎntregul festival nu va face altceva decât să ne ajute să reintrăm în atmosfera celor două civilizații, să retrăim istoria în prezent și să o înțelegem mai bine, bucurându-ne în același timp de activitățile desfășurate cu acest scop, oferindu-ne, practic, o lecție de istorie în aer liber.

O serie de fotografii cu momente desfășurate anul trecut, la prima ediție a Festivalului Antic Tomis, vor fi expuse timp de un an de zile, într-o expoziție itinerantă în centrele Carrefour din țară, pentru a promova valorile antice și istoria bogată a Cetății Tomis.

Festivalul Tomis ne propune, de fapt, o incursiune captivantă în lumea dacilor și romanilor, construind un pod peste timp prin care vom explora istoria noastră, după mai bine de 2000 de ani.

Și cum vom avea parte de prezența Zeiței Tomiris alături de legiunile romane și daci, întemeietoarea Cetății Tomis, întruchipată de nimeni alta decât de Corina Martin, ce va da viață acestui personaj și care va aprinde flacăra Tomisului, nu pot decât conchide faptul că Festivalul Antic Tomis va fi unul de excepție!

banner festival tomis

Surse foto, site-ul oficial şi pagina de facebook a Festivalului Antic Tomis.

Articole similare: Festivalul Cetăților Dacice din Cricău – întâlnire cu istoria

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

  1. 15 August, 2013

    […] valorile culturale și istorice, precum și vestigiile antice specifice zonei Constanța, este Festivalul Antic Tomis, ce se desfășoară în perioada 16-18 August în Parcul Tăbăcăriei. Vom avea parte de parade […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture