Începe a şasea ediţie a Festivalului Antic Tomis, cel mai apreciat eveniment cultural-istoric al oraşului Constanţa!

Iată că a venit și timpul pentru cea de-a șasea edițiea  Festivalului Antic Tomis, cel mai apreciat eveniment cultural-istoric al oraşului Constanţa, care se va desfasura în perioada 25-27 august 2017,  în Parcul Carol de lângă Termele Romane, festival organizat de Asociaţia Litoral-Delta Dunării în parteneriat cu Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa.

Evenimentul va avea loc cu participarea dacilor, geto-dacilor, romanilor şi gladiatorilor de la asociaţiile de reconstituire istorică: Asociaţia Culturală Tomis (Constanţa), Geto-Dacii Sudcarpatici (Piteşti) şi Legiunea IIII Scythica (Dobrici, Bulgaria)si va demara vineri, 25 august, la ora 12.00, cu ateliere de reconstituire istorică, demonstraţii tactice, antrenamente militare cu public. La ora 17.30 va avea loc ceremonia de deschidere, urmată de reconstituirea luptei lui Spartacus cu romanii, de la Vezuviu (73 î. Chr.).

În ziua a doua, sâmbătă, 26 august, de la ora 10.00, vom putea participa din nou la atelierele de reconstituire istorică şi demonstraţiile tactice. La ora 19.00 va avea loc o nouă reconstituire istorică – asediul cetăţii Genucla (28 î. Chr).

Ziua a treia, duminică, 27 august, va începe la ora 10:00, cu atelierele de reconstituire istorică, demonstraţii tactice, antrenamente militare cu public. La ora 12:00 se va desfăşura o nouă demonstraţie militară – lupta tomitanilor cu goţii (386 p. Chr.). La ora 15.00 va avea loc ceremonia de inchidere, după care se vor continua atelierele de reconstituire istorică.

Odată ce sunteți în Constanța vă recomand să vizitați și Catedrala Episcopală, care se află în imediata apropiere a complexului arheologic care dovedește începuturile și continuitatea orașului Tomis. Biserica zidită din cărămidă presată a fost primul lăcaș de cult ortodox din Dobrogea, având o vechime de peste 100 de ani.

Reprezentanţii presei sunt invitati la ceremonia de deschidere oficială a Festivalului Antic Tomis, care va avea loc vineri 25 august, ora 17.30, la locaţia festivalului – Parcul Carol (Termele Romane).

Parteneri ai Festivalului Antic Tomis:

Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, Cercetaşii Marini, Iowemed Medical Center, Ferma Stoian, Crama Darie, Dobrogea Grup, Tomis Sound Production, X-Printing.

Parteneri media:

TV Neptun, Radio Constanţa, Radio Vacanţa, Constanta News, Atac de Constanţa, Mesager de Constanţa, Info Travel Romania, Lumea Presei, PovestiDeCalatorie.ro, Mangalia News, Dunărea TV, Ediţia de Sud, OvidiuOprea.ro, Urban Constanta Media, CristinaJoy.ro.

Update 25 august:

Programul Festivalului Antic Tomis:

25 august

ora 12.00: Ateliere de reconstituire istorică, ritualuri antice, demonstraţii militare tactice
ora 17.30: Ceremonia de deschidere
ora 18.30: Ritualuri antice militare: Adlocvt Cohors, Jurământul de credinţă
ora 19.00: Reconstituire istorică – Lupta lui Spartacus cu romanii la Vezuviu (73 î. Chr.)

26 august

ora 10.00: Ateliere de reconstituire istorică, demonstratii tactice, antrenamente militare cu public, lupte de gladiatori
ora 17.00: Tur ghidat în Cetatea Tomis, cu Cercetaşii Marini
ora 18.00: Ritualuri antice, muzică şi dans antic, prezentare echipament militar
ora 19.00: Reconstituire istorică – Asediul cetăţii Genucla (28 î. Chr)

27 august

ora 10.00 – 21.00: Ateliere de reconstituire istorică, demonstraţii tactice, antrenamente militare cu public
ora 12.00: Reconstituire istorică – Lupta tomitanilor cu goţii (386 p. Chr.)
ora 15:00: Ceremonia de închidere
ora 17.00: Tur ghidat în Cetatea Tomis, cu Cercetaşii Marini

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture