Hotelul Ramada Plaza București va găzdui a 6-a ediție a Forumului de Incoming

Pe data de 8 decembrie 2018,  Hotelul Ramada Plaza din București va găzdui a 6-a ediție a Forumului de Incoming, organizată de către InfoTravel România. Evenimentul va reuni peste 100 de participanți interesați de dezvoltarea și promovarea exportului turistic românesc.

Forumului de Incoming se adresează:

  • agenților de turism;
  • hotelierilor;
  • organizatorilor de evenimente;
  • transportatorilor;
  • consultanților în turism;
  • lideri ai unor instituții specializate;
  • jurnaliștilor;
  • editorilor de turism.

Scopul principal al Forumuiui de Incoming îl reprezintă căutarea și identificarea unor soluții menite să încurajeze agențiile de turism să se implice într-un număr tot mai mare în activitățile de Incoming. În prezent, pe piața romanească activează aproximativ 70 de agenții specializate pe acest segment.

Printre speakerii prezenți la Forumul de Incoming se enumeră:

  • Prof. Gerhard Skoff – Președintele Comisiei de Turism a Dunării;
  • Nicolae Demetriade – Președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România;
  • Simion Giurcă, consultant internațional, fost director al Biroului de promovare a României la Viena (Austria);
  • Adrian Voican, președintele companiei Bibi Touring;
  • Valentina Saygo, liderul firmei ASK FOR TAX FREE.

”Încercăm și la această ediție să convingem autoritătile și mediul de afaceri din turism să se implice mai consistent, concret, în dezvoltarea activităților de incoming. România are un potențial mare, încă neexploatat în materie de atragere a turiștilor străini. Conform datelor Institutului Național de Statistică (INS) am putea primi anual circa 20 de milioane de turiști străini, dar la ora aceasta, ponderea lor este de doar 2,5 milioane. România ar putea câștiga din turism circa 20 de miliarde de euro anual, iar aportul la PIB ar putea ajunge la 20% de la 2-2,5 cât este azi. Mai mult, baza hotelieră este folosită la nivel național într-o pondere de circa 35-36%, ceea ce arată că există un potențial de încredere creat deja de investitorii în turismul românesc. Personal, mi-aș dori ca Forumul de INCOMING, singurul eveniment de acest gen din România, să fie susținut de mai mulți parteneri economici, ceea ce ar reflecta momentul trecerii de la ambiții personale și declarații, la lucruri constructive”, a declarat Petre Dordea, directorul general al firmei organizatoare.

Moderatorul evenimentului este Alex HAMPU. Sponsor principal al manifestării este: KARPATEN TURISM., iar sponsor secundar: TravelMaker Enjoy România. Partener media strategic: Clubul Presei de Turism-FIJET România. Parteneri media: Televiziunea TRAVEL MIX, Radio România Actualități, Traveller Magazin, consilierturism.ro, imperatortravel.ro, calatoriaperfecta.ro, romaniaturistica.ro, povestidecalatorie.ro, GONEXT.ro, https://vacanteleluimircea.wordpress.com, DescoperimRomania.ro, touristry.ro.

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

  1. 23 December, 2018

    […] Pe data de 8 decembrie,  Hotelul Ramada Plaza din București va găzdui a 6-a ediție a Forumului de Incoming, organizată de către InfoTravel România. Evenimentul va reuni peste 100 de participanți interesați de dezvoltarea și promovarea exportului turistic românesc. Mai multe amănunte aici. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture