Hotelul Holiday Inn Express Rome – San Giovanni *** – un hotel ok

Hotelul in care esti cazat conteaza foarte mult pentru a avea o vacanta de care sa iti aduci aminte cu drag. Asa s-a intamplat si cu acest hotel de care am fost multumiti, astfel incat vacanta noastra in Roma a fost una reusita.

Am ales acest hotel in ultim moment si pot spune ca am facut o alegere buna. Express by Holiday Inn San Giovanni este un hotel multumitor, camera fiind placuta, confortabila, eleganta, curata, iar micul dejun foarte bogat.

P1280309 Localizare
Hotelul se gaseste la cateva minute de mers pe jos de una dintre garile din Roma: statia Tuscolana. Acesta a fost un alt motiv pentru care l-am ales, deoarece era aproape de gara si nu mai trebuia sa luam alt mijloc de transport. Apreciez cam 3-400 de metri pana la hotel. Costul biletului a fost de 8 euro, Tuscolana fiind a 9-a statie cu trenul FR1  luat din aeroportul Fiumicino.

Pentru a ajunge la hotel din gara, puteti sa mergeti pe sub pasaj pana la ultima linie, urcati sus si acolo exista un drum care va scoate in Via Tuscolana. Faceti stanga spre hotel, treceti pe langa statia de autobuz Tuscolana (cel cu nr. 85 va duce chiar in centru, la Colosseum) si intrati apoi pe straduta cu hotelul, trecand pe langa o cismea cu apa (potabila, ca toate din Roma). In centru puteti ajunge si cu metroul, din statia Ponte Lungo, la care ajungeti daca o luati pe Via Adria spre Via Appia Nuova. La Gara Termini ajungeti in 5 statii.

Daca iesiti din gara, tot stanga faceti, pe langa un supermarket, dar trebuie sa treceti pe sub un pod si apoi facesti stanga pe Via Asissi si va opriti la nr. 53, unde este situat hotelul. Strada este una linistita, indiferent de momentul zilei. Am venit si pe la 12 noaptea si a fost ok.

Personalul si receptia
Receptionerul ne-a intampinat formal si ne-a oferit o camera la parter, vederea fiind pe spate, ceea ce ne-a oferit liniste. Receptia este intima, cateva mese cu fotolii si un bar de unde se poate savura o cafea americana delicioasa cu numai 1.5 euro. Personalul de la masa era cam trist.

P1270755 Camera
Ne-a placut din prima clipa! Desi micuta, a fost extreme de placuta si de odihnitoare. Poate unde predomina culoarea albastra care te invita la relaxare. Punctul forte al camerei este patul imens si comod cu o multitudine de perne! Cred ca a fost cel mai comod pat in care am dormit vreodata…

P1270077 Camera nu dispune de spatii de depozitare, ceea ce ii confera un minus. In loc de noptiere sunt niste masute, iar dulapuri nu exista, doar un cuier cu niste rafturi joase si un birou pe care se afla televizorul.

P1270074 Baia a fost ok (cabina de dus), consumabile din abundenta si de calitate. Hartie igienica la discretie si in toate locurile posibile… Exista si bideu dotat cu servete din panza.

P1270081

P1270083

Vederea din camera se afla spre iesirea dintr-un garaj, nu prea aveai de ce sta pe balcon, dar a fost umbra in miez de august, asa ca a fost excelent. Peisajul nu mai conta cand nu eram in camera decat noaptea.

P1270079 Micul dejun (incepand cu 6.30)
Ca sa ajungi in salonul de mic dejun o iei pe langa recepite si bar. Daca e placut, poti manca si in curtea interioara, destul de placuta. Aici poti bea o cafea sau o ciocolata calda la masutele si scaunele foarte comode din rachita.

P1280304 Micul dejun este in regim bufet suedez si este compus din: cafea, ciocolata calda, ceai, sunca, omleta, salam, sunca, cascaval, iaurturi diverse, branza topita, unt, gem, ananas si alte fructe din compot, paine. Suficient ca sa nu ti se faca foame pana la 3-4 dupa amiaza!

P1270749P1280302 Important
– puteti lasa bagajul in camera de bagaje, dupa ce parasiti camera, pentru a va mai plimba prin oras pana la tren, fara taxa;
– aveti conexiune la internet wireless contra cost;
– exista Pay TV, atentie cand deschideti televizorul si va cere numarul camerei, taxa se plateste cand faceti check-out. Tot atunci se plateste si taxa de oras (2 euro/persoana).

Recomandare de cazare
DA – categoric!

Site oficial: Hotel Holiday Inn Express Rome – San Giovanni***

Notă: Vacanţă la Roma-2011

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

2 Responses

  1. 19 July, 2013

    […] să ne lăsăm bagajele la camera de bagaje a hotelului în care am stat în Roma – Express by Holiday Inn San Giovanni, pentru o plimbare pe bulevard dinspre Piața Veneției și până în Piaţa Poporului, urmând […]

  2. 26 May, 2014

    […] ce am ajuns în Roma, după ce ne-am cazat la Hotelul Holiday Inn Express – San Giovanni, am plecat sa vizitam Piata Colosseumului, pe care urma să o strabatem zilnic de mai multe ori, […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture