Hotel Hermes din Alba Iulia, un hotel cochet

Am ales acest hotel pentru a vizita pentru prima data Alba Iulia și mă bucur că s-a întâmplat așa pentru că alegerea mea s-a dovedit extrem de bună atât pentru a vizita orașul în sine, cât și a vizita împrejurimile mergând la Cricău, unde urmă să aibă loc Festivalul Cetăților Dacice din 2013.

Hotelul nu pare deosebit din exterior și nici intrarea în hotel nu este spectaculoasă, urcând practic niște scări până în recepția propriu zisă, dar pot spune că ulterior m-am convins cât de frumos și elegant este hotelul.

Hotel Hermes Alba Iulia (18 of 36)

Recepția care este deschisă non-stop este micuță, dar cochetă, cu canapele din piele, iar personalul este foarte amabil și drăguț. Din recepție se poate intra în restaurant, un loc distins și aranjat cu bun gust. Tot în restaurant se află și barul hotelului.

Hotel Hermes Alba Iulia (27 of 36)

Hotel Hermes Alba Iulia (16 of 36)

Camera pe care am avut-o noi a fost spațioasă cu paturi mari și comode (am avut o triplă), cu mobilier din lemn și mochetă pe pardoseală. Dotările sunt cele obișnuite, un dulap de haine cu oglinzi, un minibar, două taburete, un dulap cu sertare pe care tronează un TV LCD, două noptiere. Baia are cabină de dus.

Hotel Hermes Alba Iulia (1 of 36)

Camera este foarte luminoasă datorită faptului că dispune de geamuri pe tot peretele exterior. Cât despre fonicitate, pot spune că nu am auzit vecinii, însă dacă stai în lounge, se aude în camere datorită faptului că ușile nu sunt etanșe.

Hotel Hermes Alba Iulia (7 of 36)

Noi am avut camera cu mic dejun, celelalte mese alegând să le luăm în oraș sau pe unde ne prindea, dar în prima zi am mâncat prânzul aici.

Hotel Hermes din Alba Iulia (9)

Mâncarea a fost ok, micul dejun a fost extrem de bogat și variat, chiar nu mă așteptam la atâtea bunătăți, mai ales din partea unui hotel din oraș. Am avut iaurturi, brânzeturi, mezeluri, măsline, salată de vinete, zacuscă, chifteluțe, ouă, lapte, cafea, suc, unt, miere, dulceață, chiar și prăjituri de casă.

Hotel Hermes din Alba Iulia (8)

În general, astfel de mâncare întâlnești la pensiuni, unde încearcă să ți se ofere produse locale tradiționale. Sigur, există și posibilități de cazare la pensiuni în Alba Iulia, depinde de fiecare ce își dorește.

Per total a fost o cazare bună, așa că dacă ajungeți în Alba Iulia pentru a vizita Cetatea Alba Carolina, puteți alege acest hotel ca opțiune de cazare.

Alba Iulia reprezintă, însă, şi un punct de plecare către Ţara Moţilor, Valea Ampoiului fiind fermecatoare!

De reținut:

– adresa: Str. Toporasilor nr. 20, Alba Iulia, jud. Alba
– site oficial: http://www.hotelhermes.ro/
– există internet wireless, însă în camere nu reușeam să prind, doar pe hol
– mașina poate fi parcată vizavi

Câteva detalii desprinse de pe site-ul oficial:

– se oferă pătuț pentru copii la cerere
– copiii până în 10 ani se cazează gratuit dacă nu au pat suplimentar

Hotel Hermes Alba Iulia (35 of 36)Hotel Hermes Alba Iulia (34 of 36)Hotel Hermes Alba Iulia (32 of 36)Hotel Hermes Alba Iulia (33 of 36)Hotel Hermes Alba Iulia (5 of 36)Hotel Hermes Alba Iulia (14 of 36)Hotel Hermes Alba Iulia (25 of 36)Hotel Hermes Alba Iulia (28 of 36)Hotel Hermes din Alba Iulia (10)Hotel Hermes din Alba Iulia (7)Hotel Hermes din Alba Iulia (6)Hotel Hermes din Alba IuliaHotel Hermes Alba Iulia (19 of 36)

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

5 Responses

  1. Un loc elegant, aranjat cu mult bun gust.Arata super, mai ales ca farfuriile suport sunt visinii, in contrast cu cele pe care servesti!

  2. Dumitrescu Anca says:

    Am stat si noi le Hermes intr-un concediu. Intra-adevar este foarte frumos. M-au incantat cel mai mult curatenia din tot hotelul, mancarea foarte variata si amabilitatea personalului. Am gasit hotelul cautand pe google, ca toata lumea, cazare in Alba Iulia. Si am gasit pe un site pe mai multe variante, insa m-am oprit la Hermes. Nici celelalte oferte pe care le-am gasit pe acel site nu sunt rele! Poate in urmatorul concediu voi alege o varianta din cele prezentate aici ww.hailahotel.ro/alba-iulia/cazare-vile-pensiuni-hoteluri. Vacanta placuta tuturor!

  3. Să nu uităm Alba Iulia este EDEN din 2012…!

  4. Recomand Casa Dives – Varianta Boiereasca Din 1850, pentru atunci când vrei să fugi la capătul lumii. Pensiunea se află în apropiere de cea mai înaltă şosea din Romania!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture