Hai hui prin Belgia

Poate că Belgia nu este la fel de vizitată de români precum alte țări europene, însă reprezintă o destinație interesantă și atractivă. Atunci când ne gândim la Belgia, ne vine în minte invariabil Bruxelles, centrul Parlamentului European și, implicit, îl caracterizăm ca pe un oraș de afaceri. Nimic mai adevărat, însă orașul deține atracții interesante, iar cu puțină imaginație ne putem construi din Bruxelles un traseu turistic prin cele mai frumoase orașe belgiene, care se află la mică distanță unele de altele, fie închiriem o mașină sau alegem trenul mijloc de transport. Un bilet de avion dusîntors până la Bruxelles începe de la 25 de euro/persoană, ca nu mai spun în perioadele cu promoții am putea plătim chiar mai puțin de atât, iar cazare există pentru toate buzunarele.

Primul oraș pe care vi-l propun, mai ales ar fi un excelent punct de plecare pentru vizitarea altor orașe într-un weekend prelungit este Bruxelles. Din Romania există zboruri din mai multe orașe în care operează câteva companii aeriene, astfel că va fi aproape imposibil să nu găsiți un zbor acceptabil ca preț, dar și în privința orarului de zbor. Va recomand să alegeti cazarea în weekend, deoarece este mai ieftină, spre deosebire de alte orașe din Europa. Cererea de camere este mai mare în cursul săptămânii datorită faptului că Bruxelles este un oraș predominant de afaceri, iar în cursul săptămânii este mult mai solicitat.

Vizitați, în primul rând, simbolul orașului, care este Manneken Pis, o mini statuetă celebră care se află în apropiere de Piața Mare, parte a patrimoniului Mondial Unesco, catedrala gotică Notre Dame du Sablon, Muzeul Regal de Artă şi Istorie, Muzeul Regal al Africii Centrale, Parlamentul European, care poate fi vizitat gratuit, Mini Europa, unde veți vedea machetele a 350 de clădiri din Uniunea Europeana și Atomium, un monument format din noua bile de metal conectate intre ele prin tuburi. În cea mai înaltă sferă se află un restaurant în care puteți să vă relaxați și să admirați panorama asupra împrejurimilor.

Cât privește mâncarea, Bruxelles vi se va dezvălui cu o mulțime de preparate din bucătăria internațională, având în vedere că este un oraș multicultural. Meniurile nu vor fi mai scumpe decât în orice altă capitală cosmopolită, iar în zona centrală veți descoperi o varietate de gusturi. Evident, trebuie să încercați faimoasa ciocolată, dar și wafe, delicatese pentru care Belgia este renumită.

Din Bruxelles veți ajunge cu trenul în numai jumătate de oră în Anvers, unul dintre cele mai mari porturi din lume. Orașul este recunoscut și ca centrul mondial al comerțului cu diamante. Veți avea ocazia să vizitați Muzeul Diamantelor, Grădina Zoologică, una dintre cele mai vechi din lume, Casa Memorială a lui Rubens, care se află în apropierea zonei centrale a orașului, dar și Muzeul de modă Momu.

În Ghent, un oraș aflat la o oră cu trenul de Anvers, veți descoperi castelul din piatră Gravensteen, care a fost reședință a conților de Flandra, dar și catedrala, în interiorul căreia se află o opera a lui Rubens, Sint-Baafs. Daca vă prinde foamea, încercați mâncarea tradițională supă de pește fiert în zeama de scoici și legume.

Bruges, supranumit și el “Veneţia Nordului”, precum Sankt Petersburg, datorită canalelor de apă care îl străbat, dar şi a atmosferei romantice, este un alt oraș pe care vi-l propun să îl descoperiți și în care veți ajunge din Ghent în numai douăzeci de minute cu trenul. Centrul superbului oraș medieval este pe lista Patrimoniului Unesco. Aici vă vor atrage arhitectura bisericilor, muzeele, dar și Turnul clopotniţă din Piaţa Markt, înalt de 80 de metri.

Citește și Sankt Petersburg, orașul supranumit ”Veneţia Nordului”

Din Bruges vă puteți reîntoarce în Bruxelles în nicio oră, iar cât timp așteptați trenul, aveți prilejul să admirați gara orașului, una dintre cele mai frumoase din lume care vă vă impresiona cu peroanele care sunt așezate pe trei nivele.

Sper că v-am convins să includeți Belgia pe lista următoarelor destinații. Cu farmecul orașelor sale medievale, multitudinea de muzee, berea locală faimoasă și ciocolata al cărui gust nu o să îl uitați niciodată, Belgia vă va incita să o explorați pe deplin.

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

  1. Răzvan says:

    Am si eu de ceva vreme Bruxelles pe lista, dar….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture