Genova, fostă capitală Europeană a Culturii, unul dintre cele mai frumoase orașe ale Italiei
De câte ori am ocazia, mă reîntorc în Italia, una dintre cele mai vizitate tari pentru noi românii, de care suntem legați atât istoric, cât și cultural. Vestea bună este că, ținând cont că Uniunea Europeană a recomandat eliminarea restricțiilor suplimentare pentru cei care circulă în interiorul spațiului comunitar cu certificatul Covid, de la 1 februarie 2022, autoritățile din Italia vor permite intrarea pe teritoriul acesteia, fără obligativitatea efectuării carantinei, a tuturor călătorilor care dețin un Certificat verde. Mai trebuie doar să completăm un formular PLF online.
Roma, Veneția, Verona, Milano sunt doar câteva dintre orașele cele mai vizitate din Italia prin care v-am purtat virtual de-a lungul anilor și pe care cred că le-ați vizitat până acum, fară doar și poate. Nu v-am povestit, însă, nimic de Genova, fostă capitală Europeană a Culturii în 2004, orașul care a fost cândva republica supranumită Stăpâna Marilor și care în Evul Mediu își asigura veniturile din comerț și războaie maritime. Începând cu anul 1348, Genova a ajuns chiar să controleze comerțul în Marea Neagră.
Orașul a fost supranumit și “La Superba” datorită palatelor sale spectaculoase, poate cele mai frumoase din întreaga Italie. Vă recomand să începeți cu o plimbare prin Piazza De Ferrari, unde veți găsi o frumoasa fântână arteziană înconjurată de clădiri impresionante. În apropiere este situat farul sau La Lanterna, reper important al orașului Genova. Porniți la pas prin orașul vechi și vizitați Accademia Ligustica di Belle Arti care adăpostește cele mai interesante sculpturi din Genova, dar și din întreaga regiune a Liguriei.
În Piazza Dante, veți descoperi cele două turnuri ale Porții Soprana și zidurile orașului care de-a lungul timpului au separat Genova în două. În vechiul oraș medieval veți putea vedea casa în care s-a născut și și-a petrecut copilăria Christopher Columb, dar și Mănăstirea Sant Andrea. La nord-vest de port veți găsi Catedrala San Lorenzo, care a fost inițial o basilică română, modificată ulterior în stil gotic și căreia i s-a adăugat o cupolă renascentistă în anul 1557. În interior se află Cappella San Giovanni Battista, unde veți putea vedea tava pe care se spune că ar fi fost prezentat fiicei Irodiei capul Sfântului Ioan Botezatorul.
Și pentru că am menționat la început de palate, pe Via Balbi, veți avea ocazia să admirați Palazzo Balbi Senarega și Palazzo dell’Università. Vizitați și Palazzo Reale pentru interioarele sale somptuos decorate, dar și pentru scările și balcoanele sale impunătoare. Aici veți avea prilejul să admirați câteva colecții de artă care cuprind lucrări semnate de Van Dyck. Portul Vechi care adăpostește astăzi un muzeu al marinei, cel mai mare acvariu public din Italia și al doilea din Europa, după cel din Valencia, sunt alte atracții turistice pe care să le vizitați. Nu ratați bucătăria excelentă genoveză și gustați, în special, preparatele din pește și fructe de mare.
Având în vedere că Genova este un oraș portuar, punct de plecare și de sosire pentru croazierele pe Mediterană de Vest, îl puteți vizita într-o astfel de vacanță, alături de Napoli, Barcelona și Marsilia. Țineți cont că Genova este hub și pentru trenurile care deservesc Riviera Italiană.
Citește și 7 motive să alegi o croazieră
Datorită autenticității sale, a culturii și a istoriei impresionante, Genova, capitala regiunii Liguria, este un oraș pe care vă invit să îl alegeti ca destinație de călătorie în orice anotimp.
Foarte interesanta Genova, mi-ar placea sa ajung si sa o vizitez candva.
Mi-a placut articolul, foarte interesant!