Fundația Calea Victoriei, o poveste care continuă de 7 ani…
Fundația Calea Victoriei a împlinit în această iarnă 7 ani de când oferă adevărate porții de artă, cultură și istorie celor interesați. Alături de lectorii cu care Fundația colaborează, cursanții au descoperit lumi fabuloase, bucurându-se de poveștile efervescente ale unor oameni extraordinari ca: Georgeta Filitti, Neagu Djuvara, Adina Nanu, Vintilă Mihăilescu și Tiberiu Soare.
De 7 ani, Fundația Calea Victoriei organizează în fiecare săptămână evenimente și ateliere surprinzătoare în domenii variate precum: istoria artei, antropologie și folclor, fotografie, jurnalism, dezvoltare personală, pictură, design interior, istoria religiilor, scriere creativă etc.
Cum a luat naștere acest izvor de cultură?
Fundația Calea Victoriei s-a născut în 2007 din dorința de a oferi oamenilor de toate vârstele șansa de a se dezvolta personal și profesional și de a se iniția în domenii neîntâlnite în școală. Adevărul este că școala nu îți oferă posibilitatea de a învața ceva în plus și pentru care ai o pasiune. Ar fi fost util să existe astfel de cursuri opționale pe care să le poti urma în timpul școlii.
„Am construit un univers neconvențional unde se întâlnesc actori, istorici, pictori, muzicieni, antropologi, scriitori și publicul larg, sedus de frumusețea și bogăția culturii și a științelor umaniste. Am reușit în 7 ani să ne facem mulți prieteni, să stârnim curiozități, să dărâmăm clișee și să naștem proiecte curajoase și originale. Iar povestea nu se oprește aici…” declară Sandra Ecobescu, președintele Fundației Calea Victoriei.
7 ANI în cifre, înseamnă pentru Fundația Calea Victoriei:
- 15000 de cursanți care au participat la atelierele și evenimentele Fundației;
- 8000 de bursieri (elevi și studenți) care s-au bucurat de participarea gratuită la cursurile Fundației;
- 3000 de cursuri și evenimente în 17 domenii – actorie şi cinema, antropologie şi folclor, arhitectură, arte plastice, astronomie, istorie şi artă, costum şi modă, design interior, dezvoltare personală şi psihologie, filozofie şi retorică, fotografie, istorie şi civilizaţie, jurnalism şi comunicare, limbi şi civilizaţii vechi, muzică şi dans, religie şi mistică, scriere creativă şi literatură;
- 65 de lectori care au fost alături în această călătorie, primul lector fiind istoricul Neagu Djuvara;
- Realizarea primului proiect editorial al Fundației: Pentru ce mergem la Operă? – volum ce cuprinde cele 13 conferințe susținute de dirijorul Tiberiu Soare în 2012-2013, dedicate unor opere și balete celebre;
- Organizarea festivalului Luna Bucureştilor ce se desfăşoară anual în perioada 9 mai – 9 iunie, în colaborare cu Cercul Militar Naţional, sub Înaltul Patronaj al Principesei Margareta, festival ce include și Balul Bucureştiului Interbelic, ajuns la cea de a cincea ediție;
- Organizarea Concertului Extraordinar de Anul Nou “Anotimpurile” de A. Vivaldi și A. Piazzolla, un eveniment ajuns la cea de a doua ediție.
Povestea Fundației Calea Victoriei continuă…Iată atelierele organizate în luna ianuarie la care puteți participa:
- În căutarea Fericirii, cu Nicolae Drăgusin, din 20 Ianuarie
- Introducere în Antropologia culturală, cu Mirel Banică, din 20 Ianuarie
- Viata în cuplu: Dans sau lupta?, cu Daniela Andreescu, din 20 Ianuarie
- Atelier de Jurnalism narativ și scriitura personală, cu Ana Maria Ciobanu, din 21 Ianuarie
- Atelier de Nutritie: “Suntem ceea ce mancăm”, cu Ruxandra Maria Plesea, din 22 Ianuarie
- Curs de Initiere în Pictură, cu Teodora Varzaru, din 23 Ianuarie
- Atelier de Bijuterii Soutache, cu Mariana Tănăsescu, din 24 Ianuarie
- Cum gândesc, ce simt bărbații?, cu Alin Comsa, din 24 Ianuarie
- Basme și legende tradiționale – Călătorie în lumi fantastice, din 28 Ianuarie 2015
- Atelier de Expresivitate corporală prin teatru de improvizație, cu Alexandru Pribeagu, din 30 Ianuarie
Update februarie 2015:
În luna Martie, Fundația Calea Victoriei vă oferă mărțișoare culturale spre răsfățul doamnelor și domnișoarelor. Fundația vă invită să alegeți dintre cursurile de Stil vestimentar feminin, Machiaj, Pictură, Poveștile cuplurilor celebre și Ateliere de dezvoltare personală. Iată atelierele organizate în luna martie la care puteți merge:
- Atelierul de Stil vestimentar feminin, din 4 Martie. La acest curs veți afla cum să vă alegeți hainele așa încât să vă puneţi în evidență calitățile, dar şi cum să combinați nuanțe și tonuri de culoare.
- Cursul practic de machiaj, din 14 Martie, ce vă oferă instrumentele şi tehnicile de bază pentru crearea machiajului perfect atât pentru zi cât și pentru seară, precum și sfaturi personalizate. În plus, fiecare cursantă va primi o trusă profesională de machiaj.
- Atelierul Creșterea încrederii în sine și dezvoltarea charismei, din 2 Martie, ce vă ajută să fiți o prezență publică plăcută și admirată.
- Cursul de Introducere în Design interior și Arhitectură, din 12 Martie, unde invățați cum să aplicați în propria locuință câteva reguli simple şi eficiente pentru a vă transforma casa în cuibul confortabil pe care vi-l doriți.
- Atelierul de pictură și creativitate din 6 Martie vă permite să vă jucați cu propria imaginație și, în același timp, să exploraţi patru mari curente artistice.
- Cursul Cupluri celebre dincolo de mit.
Eu am urmat cateva dintre ele si va asigur ca sunt interesante! Înscrierile la cursuri se fac la contact@victoriei.ro .
Mai multe detalii pe www.victoriei.ro .
1 Response
[…] 14 martie 2015, la ora 17:00, în Sala de Operă a Universității de Muzică din București, Fundația Calea Victoriei ne invită la o promenadă fantastică prin universul muzical francez, în concertul Paris mon […]