Helsinki, o alegere inspirată pentru petrecerea unei vacanțe

Finlanda este o destinație turistică cu multe atracții și activități de care vă puteți bucura indiferent de anotimp. Peisajele naturale spectaculoase, arhitectura interesantă a clădirilor și cultura bogata sunt doar câteva motive pentru care această țară reprezintă o alegere inspirată pentru petrecerea unei vacanțe.

Cum ați putea să ajungeți în Finlanda fară să vizitați mai întăi Helsinki, capitala acesteia, care se află în sudul țării, pe malul golfului Finic? În Helsinki, cel mai mare oraș al Finlandei, admirați mai întăi Piața Senatului care este dominată de clădirile proiectate în stil neoclasic de Carl Ludvig Engel, după ce o treime din oraș fusese distrusă într-un incendiu. Acestea sunt Catedrala Helsinki, Palatul Guvernului, clădirea principală a Universității Helsinki și Biblioteca Națională a Finlandei, una dintre cele mai frumoase biblioteci din lume. Tot în Piața Senatului veți vedea și cea mai veche casă din Helsinki, Casa Sederholm, care a fost construită în 1757 și care găzduiește acum o cafenea și o serie de expoziții de artă. Lucrări semnate de Rembrandt și Van Gogh veți vedea la Muzeul de Arta Ateneum.

Biserica din Piatră se alătură celorlalte atracții din Helsinki pe care nu trebuie să le ratați, o construcție fascinanta care se afla în cea mai mare parte în subteran, dar care este scăldată de lumina naturală prin domul imens care are 180 de ferestre. Datorită acusticii excelente, biserica este propice și organizării de concerte. Biserica de cult luteran care a fost inaugurată în 1969 și se află chiar în inima oraşului, primește anual peste 1 milion de turiști din țoață lumea. O puteți vizita cu 4 euro, cât costa biletul de intrare, iar dacă v-ai achiziționat cardul Helsinki, intrarea este inclusă.

Cu 5 euro, veți vizita Stadionul Olimpic, care a găzduit ediția din 1952 a Jocurilor Olimpice, ocazie cu care veți admira orașul de la o înălțime de 72 de metri. Centrul de Știință Heureka, care se afla în nordul orașului, lângă aeroport, este un loc perfect pentru o vizita cu copiii, care vor putea explora lumea științei. După câteva ore bune de plimbări, încercați supa crema de somon cu pâine fină clasică de secară, specialitate finlandeză, pe care o veți găsi la unul dintre restaurantele din oraș.

În port, acostează aproape 300 de nave de croazieră anual, astfel că veți avea ocazia să vizitați Helsinki și dacă alegeți o croazieră care să includă acest oraș. Cu feribotul sau un vaporaș din partea de sud a portului, chiar de lângă cea mai renumită piață din Helsinki, veți putea ajunge în 20 de minute și la Fortăreața Suomenlinna, care a fost construită în secolul al XVIII-lea pe un grup de insule de lângă Helsinki, că o cetate maritimă și o bază pentru flota arhipelagului. În timpul iernii, călătoria prin apele acoperite de gheață vă va oferi o experiență unică. În anul 1991, cetatea a fost inclusă pe lista Patrimoniului UNESCO. Vizitați și Seurasaari, o insulă și un district din Helsinki, un adevărat muzeu al satului în aer liber, cu case aduse din alte părți din Finlanda și plasate în peisajul forestier superb al insulei.

Sunt convinsă că vizitarea unuia dintre orașele cu cele mai înalte standarde de viață din lume, așa cum a fost clasat Helsinki în prestigioase topuri de-a lungul timpului, vă va oferi experiențe interesante pe care nu o să le uitați ușor!

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture