Festivaluri internaționale la care să participăm în 2020

Pentru acest an am ales câteva festivaluri care au loc pe mapamond și la care vă invit să participați, fie că le alegeți ca scop al călătoriei, pentru că la astfel de evenimente interacționăm îndeaproape cu cultura și tradițiile locurilor pe care le vizităm, fie că vă hotărâți sa petreceți o vacanță acolo unde se desfășoară acestea și ați putea să alegeți ca perioadă de călătorie chiar zilele în care au loc. O vacanță de 3 zile cu mic dejun pornește de la 300 de euro cu biletul de avion inclus/persoană.

Festivalul Internațional Baroc din Valleta, 10 – 25 ianuarie 2020, Malta. A VIII-a ediție va prezenta din nou artiști de top, atât din Malta cât și din străinătate, care vor interpreta muzică minunată de la Monteverdi la Bach și nu numai. Festivalul se desfășoară în mai multe locații, precum: Teatrul Manoel, Muzeul de Arheologie, Biblioteca, Biserica Franciscana a Sf. Maria ori Biserica Sf. Augustin. Prin concertele susținute, Festivalul își propune să aducă, în fața scenelor, iubitorii spiritului baroc. Tot în Vallleta – Floriana are loc Carnavalul din Malta, in perioada 21-25 februarie 2020, si este unul dintre cele mai vechi festivaluri istorice. Carnavalul maltez este unul dintre cele mai deosebite carnavaluri din lume, in care dansul si costumele se impletesc cu grotesc și satiră. In Grand Harbour, are loc Festivalul Internațional al Artificiilor, între 18-30 aprilie 2020. Focurile de artificii din Malta au o lungă tradiție, care este veche de secole. Aeroportul se află la circa 5 km de capitala Valleta. De la aeroport se poate ajunge în centrul orașului cu autobuzul sau taxiul. Buget pentru o zi în Malta: de la 65 de euro/persoană pentru cazare și 2 mese.

Carnavalul de la Veneția, Italia, o adevărată incursiune în timp pe la începuturile secolului al XIV-lea, se desfășoară în perioada 8 – 25 februarie 2020. Carnavalul de la Veneția este unul dintre cele mai cunoscute carnavaluri din lume. Chiar dacă festivalul a fost interzis în anul 1797, în secolul al XIX-lea acesta își face simțit iar prezența. În timpul carnavalului au loc petreceri fabuloase, iar pe străzi veți putea admira costume și măști uimitoare. Festivalul celebrează trecerea de la iarnă la primăvară și include concursuri pentru cele mai frumoase măști, dar și concerte de muzică simfonică în Piața San Marco. Puteți găsi multe oferte de city break cu această ocazie, de la 120 de euro/persoană pentru 3 nopți, cazare cu mic dejun inclus și bilete de avion. Detalii si program vedeti aici. Cinefilii pot alege Festivalul de film de la Veneția, cel mai vechi festival de film din lume, care va avea loc în perioada 2-12 septembrie 2020.

Carnavalul de la Rio, Brazilia, 21 – 26 februarie 2020. Un festival plin de culoare și emoție care se desfășoară pe străzile orașului. Cel mai mare festival din lume a început din anul 1723 și este din ce în ce mai fascinant în fiecare an, participând dansatoare din peste 200 de școli de samba din Rio. Carnavalul de la Rio se desfășoară pe sambadrom, un loc de paradă pe bulevardul Marquês de Sapucaí, în cartierele Centro și Cidade Nova din Rio de Janeiro (un fel de stadion cu tribune din beton), iar prețul unui tichet pentru carnaval începe de la 49 $. Biletele de avion nu sunt tocmai ieftine și zborul include cel puțin o escală așa că o vacanță în Rio de Janeiro în timpul acestui festival trebuie planificată din timp, bugetul depășind lejer 1500 de euro.

Festivalul de Ziua Sf. Patrick din Dublin este un eveniment de cinci zile de divertisment irlandez și internațional de excepție, cu un imens carnaval de stradă organizat chiar în ultima zi. În perioada 13-17 martie au loc spectacole în mai multe locuri din oraș, în care veti avea ocazia să descoperiti bogăția culturii și patrimoniului irlandez, atât tradițional cât și contemporan. Programul include sute de evenimente în tot orașul, de la muzică, actorie, artă și literatură la tururi, trasee, spectacole culinare și multă distracție pentru întreaga familie. Un bilet de avion începe de la 100 de euro dus-întors, iar cazarea cu mic dejun inclus pentru trei zile poate costa minim 200 de euro. Distanța de la aeroport și până în centrul orașului este de numai 10 km și veti găsi mai multe variante de transport.

Sărbătoarea cireșilor în floare, Japonia. Pe măsură ce începe primăvara, țara așteaptă cu răbdare să înflorească primii cireși (sakura). De obicei, se întâmplă între martie și începutul lunii aprilie. În multe orașe din Japonia vă puteți bucura de cireșii înfloriți: Tokyo, Kyoto, Osaka, Nara, Hokkaido, etc. Un circuit de 10 zile efectuat cu o agenție de turism depășește 3000 de euro/adult.

Festivalul Lalelelor, Lisse, Grădinile Keukenhof, Olanda, 1 – 30 aprilie 2020. Din martie și până în mai, Olanda explodează de culoare și miresme, deoarece milioane de lalele împodobesc câmpiile de lângă Amsterdam. În timpul festivalului au loc parade, dans și muzică. Neapărat să ajungeți în Parcul Keukenhof, cea mai mare grădină din lume (32 de hectare), unde se pot găsi atât lalele, cât și narcise, zambile, orhidee și alte specii de plante. Keukenhof se află la doar 30 de minute în afara centrului din Amsterdam. Puteți ajunge în Keukenhof cu un autobuz direct de la aeroportul din Amsterdam ori cu un tren de la Haga. Cel mai bine cumpărați o excursie sau un circuit în Olanda în această perioadă și veți vedea și alte locuri interesante. Intrarea în parc este 19 euro, iar gradinile sunt deschise din 21 martie si pana in 10 mai.

Festivalul Brighton, cel mai mare și mai consacrat festival multi-arte anual din Anglia, revine în perioada 2 – 24 mai 2020. O sărbătoare de muzică, teatru, dans, circ, artă, film, literatură, evenimente în aer liber. Brighton Festival are loc în locații din Brighton și Hove. Brighton, se află la numai o oră de mers cu mașina sau trenul de Londra. Unul dintre punctele de atracție ale orașului este Pavilionul Regal (Royal Pavillion), construit de George, prinț de Wales, devenit Regele George al IV-lea.

Festivalul Trandafirilor, Kazanlak, Bulgaria, 5 – 8 iunie 2020. Din 1903, în prima săptămână din iunie, la Kazanlak se elogiază trandafirii. Urmează câteva zile de parade, spectacole, dar și concursuri la care vin vizitatori din toată lumea și nu e de mirare. Mai mult de 85 % din producția mondială de ulei de trandafiri își are originea în celebra Vale a Trandafirilor (situată între munții Balcani – Sredna Gora), ulei considerat ”aurul lichid”, deoarece este mai scump decât aurul. Kazanlak face parte dintre destinațiile de excelentă EDEN ale Bulgariei. Nu plecați fără a vizita Muzeul Trandafirilor, în care se povestește despre istoria producției de ulei începută cu sute de ani în urmă. Kazanlak este situat în inima Bulgariei, la o distanță de 200 km atât de capitala Sofia cât și de Burgas. Stația de autobuz din Kazanlak este la o plimbare de un minut de gară.

Festivalul International de Film de la Karlovy Vary, 3 – 11 iulie 2020. Festivalul de Film de la Karlovy Vary este cel mai prestigios festival de film din Europa Centrală și are o atmosferă unică. Primul festival a avut loc în anul 1946 în Mariánské Lázně, iar un an mai târziu a fost mutat în Karlovy Vary. În fiecare an festivalul prezintă premiera a peste 200 de filme noi din întreaga lume, iar cea mai bună este premiată în mod tradițional cu premiul principal, Crystal Globe. Festivalul include o varietate de celebrități cinematografice și sociale, mii de fani de film, concerte, ceremonii, petreceri, conferințe de presă și zeci de evenimente însoțitoare. Centrul festivalului este hotelul Thermal, dar proiecțiile se desfășoară în întreg orașul, iar Karlovy Vary este un oraș uluitor de frumos, pe care merită să îl vizitați măcar o dată în viață. Și asta nu numai datorită frumuseții sale, dar și a faptului că este un oraș-stațiune recunoscut pentru băile termale celebre. Din Praga și până în Karlovy Vary sunt circa 130 de kilometri.

Oktoberfest, Munchen, Germania, 19 septembrie – 4 octombrie 2020. Cu o vechime de 200 de ani, cel mai mare festival al berii din lume nu ar trebui ratat de iubitorii berii care pot fi serviți de chelnerițe îmbrăcate în costume bavareze tradiționale. Dacă sunteți curioși, aflați că 30% din producția anuală de bere din München se consumă timpul acestui festival. Cele 17 corturi de bere găzduiesc 120.000 de oameni în total și servesc beri produse special pentru Oktoberfest de către cele șase mari fabrici de bere din Munchen. Există, de asemenea, muzică și dansuri tradiționale bavareze, precum și alte distracții. Opțiunea cea mai bună de preț ar fi city-break-urile, altfel un zbor dus-întors este în jur de 200 de euro.

Oktoberfest se sărbătorește și în alte orașe din Germania, dar și în alte țări, inclusiv la noi, iar în România au loc câteva festivaluri care și-au făcut un renume pe plan internațional, precum Festivalul Sighișoara Medievală, Neversea Festival sau Untold Festival.

Eu sper că v-am oferit câteva idei ca sa petreceți o vacanță deosebită, in care sa țineti cont de perioada cand au loc aceste festivaluri. Sigur va fi una memorabilă!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture