Festivalul Simfonia Lalelelor – editia 36

In fiecare an se desfasoara la Pitesti “Simfonia Lalelelor“, un festival menit sa aduca in prim plan unele dintre cele mai nobile flori, pentru care alte tari au dezvoltat un adevarat cult, dar si o afacere si ma refer aici la Olanda.

simfonia lalelelor 6Avem si noi lalele de toate culorile, poate la fel de frumoase, carora Pitesti le-a dedicat in ultimii ani un festival: Simfonia Lalelelor, ce reprezinta cea mai importanta manifestare culturala si expozitionala a orasului Pitesti.

Am participat la un astfel de festival in 2010, Pitesti fiind orasul care le venereaza si care explodeaza in aceste zile intr-o adevarata simfonie a culorilor si aranjamentelor florale, atat in locatia de desfasurare a festivalului, cat si pe strazi si in parcuri.

Expozitia dendro-floricola ce a avut loc la Casa Cartii a avut darul sa ma surpinda prin inventivitate si indrazneala (intrarea a fost 5 ron/adult). Un adevarat muzeu al florilor ne-a intampinat cu mirese facute din flori, o lalea vie si alte aranjamente florale ce reprezentau diverse obiecte, imaginatia neavand limite (mese si scaune decorate, pasari, un glob pamantesc, etc.). Unele dintre ele erau realizate de casele de copii si de gradinite.

Afara se foiau vanzatorii ambulanti de flori (begonii, muscate, lalele, trandafiri, panselute, crizanteme, narcise, ficusi, s.a.m.d., dar si de pomi ornamentali si fructiferi). Altii vindeau obiecte realizate din lut (cani, vaze, opaite, etc. ), articole de artizanat din lemn, tablouri, aranjamente ikebana, unelte de gradina!

Anul acesta festivalul se desfasoara in perioada 19-21 aprilie si asteapta toti iubitorii de frumos si impatimiti ai florilor, asa ca nu aveti nicio scuza sa ramaneti in casa!

De retinut:
site oficial: Simfonia Lalelelor 

simfonia lalelelor

simfonia lalelelor 8

simfonia lalelelor 9

simfonia lalelelor 3simfonia lalelelor 4simfonia lalelelor 13simfonia lalelelor 5simfonia lalelelor 10simfonia lalelelor 7simfonia lalelelor 1simfonia lalelelor 2

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

5 Responses

 1. Larisa says:

  Super interesant! Habar nu aveam de fetival, desi bunicii mei locuiau langa Pitesti. Bine, probabil nu era pe vremea cand mergeam eu la ei, sau n-am mers in perioada lalalelor :).
  Mi-ar placea tare mult sa merg la un astfel de festival.

 2. Sonia says:

  Eu sunt piteșteancă “fugită” de acasă acum foarte mulți ani. Festivalul este vechi și am mai prins și eu câteva ediții, iar în timp s-a mai nimerit să fiu prin zonă exact în perioada desfășurării lui. Este superb!

 1. 19 April, 2013

  […] exceleaza in exponate, m-as fi asteptat sa vad adevarate aranjamente ikebana, asa cum am vazut la Festivalul Simfonia Lalelelor din Pitesti in anii trecuti, festival ce are loc tot in acest […]

 2. 11 April, 2014

  […] Festivalul Simfonia Lalelelor – editia 36 […]

 3. 24 April, 2015

  […] şi înmiresmat, Festivalul “Simfonia Lalelelor”, ce se ţine în fiecare an în Piteşti, cea mai importantă manifestare dendro-floricolă […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture