Farmacia turistului – ce medicamente luăm cu noi în vacanţă

Cati dintre noi plecam in concediu fara a lua un minim de medicamente de care putem avea nevoie?

medicamSigur ca nu dorim sa ne imbolnavim, dar trebuie sa preintampinam unele probleme care pot aparea atunci cand nu suntem acasa. Pe de alta parte, in general, putem gasi medicamente la farmaciile din zona turistica in care ne aflam, dar acestea pot fi mai scumpe, ori nu le putem achizitiona (se pot cere retete).  Alteori, problemele pot surveni in momentul in care nu avem acces la farmacie.

Prin urmare, cel mai bine este sa luam cu noi cateva medicamente pentru:

 • Dureri de cap
 • Greata
 • Dureri musculare datorate febrei (putem merge kilometri intregi zilnic vizitand foarte multe obiective turistice. Cand am batut la pas pret de cateva zile Viena, Budapesta, Praga, dimineata simteam ca sunt in ghips, nu mai puteam sa ma dau jos din pat…)
 • Dureri de burta
 • Febra
 • Tuse
 • Raceala

Nu voi spune ce medicamente trebuie luate pentru fiecare simptom in parte, dar voi spune ca eu nu plec fara sa iau la mine aspirina, paracetamol, ibuprofen, metroclopramid, nospa, antibiotic, strepsils, tantum verde.

Evident, ca iau doar cateva pastile din fiecare si sunt cazuri cand nu folosesc niciuna. Practic, trebuie sa avem la noi analgezice, antitermice, antiinflamatoare, dar si antialergice, daca ne stim cu astfel de probleme, precum si medicamente pentru tulburari digestive.

Pe langa medicamente, trebuie sa avem in vedere:

Spirt, dezinfectante
– Pansament, comprese sterile
Leucoplast
Unguent (de galbenele este universal valabil)
Crema/spray impotriva piscaturilor de tantari si alte vietati

Nu este simplu, nu? Pe mine ma incearca un soi de panica a turistului, as putea spune, am senzatia ca as avea nevoie de infinit mai multe lucruri, implicit medicamente, decat utilizez acasa.

Am avut parte de cateva probleme de-alungul vacantelor mele, incat am tras concluzia ca e mai bine sa fiu precauta.

Cand am fost la hotelul Melia (fost Kempinsky) Grand Hermitage, din Nisipurile de Aur, am avut probleme cu o durere cumplita de gat si la hotel nu erau medicamente, trebuia sa merg in Varna sau Mangalia. Noroc cu un chelner amabil care atunci cand m-a intrebat daca totul este ok si eu glumind i-am raspuns ca ar fi daca nu m-ar durea gatul, a venit dupa cinci minute cu doua pastille care mi-au atenuat simptomele!

Concluzia? E bine sa incercam sa prevenim astfel de probleme cu o saptamana, doua inainte de vacanta. Sa avem grija la ce mancam, sa nu racim, altfel vom avea fie un concediu de cosmar, fie vom renunta la el!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

3 Responses

 1. Cristina P says:

  doar anticonceptionalele. altceva nu duc la mine. nu am de ce, ca s-au inventat peste tot farmacii (mai ales ca noi avem tendinta de a face city break-uri)
  ar tb sa invat sa duc si medicamente anti alergii dupa noi…dar nu ma obosesc
  ibuprofen am luat din mai multe tari , fara probleme, la nevoie

 1. 31 July, 2013

  […] remedii naturale numai bună în călătoriile noastre, că tot vorbeam într-un post mai vechi de medicamentele pe care trebuie să le avem musai în vacanță și m-am gândit să va povestesc despre ea, poate va este utilă și reprezintă o variantă la […]

 2. 29 August, 2013

  […] asemenea, poate te interesează alte idei şi sfaturi de călătorie, cu privire la medicamentele de drum sau la obiectele pe care să (nu) le iei în […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture