“Exercițiu de recunoștință”, cartea călătorului prin viață

Recent, am fost la lansarea primei cărți a Nușei Bugeac – terapeut, scriitoare și psiholog: ”Exercitiu de RECUNOSTINTĂ”, care este mai degrabă un caiet de lucru, o unealtă deosebit de valoroasă care ni se oferă spre a ne descoperi, cu ajutorul ei, calea către vindecarea sufletului, a trupului și a minții. Lucrarea conține, pe langă impresionanta poveste de viață a Nusei Bugeac, o serie intreagă de definiții ale Recunoștinței, în accepțiunea celor mai mari personalităti care au definit Umanitatea, precum și 25 de exerciții practice, menite să declanșeze procese uluitoare de dezvoltare personală și emotioală în interiorul ființei noastre.

Pe Nușa Bugeac am cunoscut-o într-una din călătoriile mele, fără să știu atunci cine este și, ulterior, am reîntâlnit-o cu alte ocazii, pentru că atunci când îți este menit să te întâlnești cu un om, se deschid și drumurile care te aduc împreună. Și pentru că sunt prea multe lucruri pe care le pot spune despre ea, aș vrea doar să le comprim într-un singur cuvânt: fascinantă! Pentru că nu te saturi să o asculți, pentru că îți crează o stare de bine și optimism indiferent de subiectul discuției. Tocmai de aceea, “Exercițiu de recunoștință” ne invită într-o lume aparte, aceea în care ar trebui să ne transpunem în fiecare zi pentru a trece prin viață cât mai frumos cu putiință .

Iată ce spune autoarea despre cartea sa:

Legile Universului sunt suficient de rigide pentru a-i ordona existența, dar îndeajuns de flexibile pentru a permite existența Liberului Arbitru. Mi-ar făcea o deosebită plăcere să îți exerciți acest drept de a decide și să vii la o întâlnire cu CARTEA. Te invit la o sesiune intensivă de Recunoștință.

În același timp:

Putem alege să punem clipă lângă clipă și să construim TIMPUL. Timpul nostru, așa cum vrem noi, ca oameni care pot, știu că pot și vor.

În general, vă recomand cărți de călătorie, pe care le puteți citi în vacanțele voastre. Da, și această este o carte de “călătorie”, dar una spirituală, de suflet, pe care o puteți lua cu voi oriunde numai după ce ați citit-o înainte, pentru a o consulta în fiecare zi, pentru a vă însuși acele “exerciții” care nu fac altceva decât să vă schimbe în bine pe toate planurile. Vă invit cu drag să o citiți!  O găsiți aici, la editura Pavcon.

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

  1. Madalina says:

    O carte foarte buna. Multumesc pentru recomandare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture