Evenimente conexe Târgului de Turism al României la ediția din primăvara 2014

Pe perioada Târgului de Turism al României se desfășoară și câteva manifestări destinate în special celor care activează în industria de turism, evenimente prin care putem afla noutăți, inclusiv ce pachete turistice pregătesc unele agenții pentru sezonul estival sau de iarnă.

La prima ediție din acest an, am participat la câteva dintre acestea și am aflat lucruri interesante pe care musai trebuie să vi le împărtășesc, astfel :

”ANTREC ROMÂNIA 1994-2014, aniversăm tradiția”€œ (Masă Rotundă Antrec)

La acest eveniment, ce a marcat 20 de ani de activitate ANTREC, au vorbit reprezentanți din mai multe regiuni vizavi de promovarea satului ca destinație turistică, prin intermediul turismului rural promovându-se implicit și turismul gastronomic, doamna Maria Grapini (fost Ministru  delegat pentru întreprinderi mici și mijlocii, mediu de afaceri și turism) ținând să mentioneze că trebuie să promovăm tot ce avem în România.

TTRprimavara 2014 (123)

TTRprimavara 2014 (132)

Ύnfiintatムîn 1994, ANTREC are 3500 de membri -€“ proprietari de pensiuni turistice și agroturistice, experți în ecologie, artizani și alți oameni de turism din peste 1000 de localități, rolul sau fiind acela de a identifica, dezvolta și promova ospitalitatea și turismul rural românesc, fiind membră a Federației Europene de Turism Rural (EUROGIŽTES) din 1994.

Cu această ocazie s-au prezentat și bunătăți făcute de diferitele pensiuni membre ANTREC, însă un eveniment mai sugestiv vizavi de festivalurile, târgurile și tradițiile culinare românești puteți vedea în articolul Congresul Mondial al Tradițiilor Culinare, ce s-a organizat chiar în aceeași perioadă cu TTR.

TTRprimavara 2014 (127)

“Grecia – România – Partenariat de Afaceri în Turism”

Evenimentul B2B a fost organizat de căƒtre Secretarul de Stat Adjunct pentru Relații Economice Internaționale din cadrul Ministerului Elen al Afacerilor Externe, Doamna Magda Karakolicu, cu scopul de a imbunătăți cooperarea bilaterală între Grecia și România, în domeniul turismului, prin facilitarea contactelor de afaceri între companiile de turism din Grecia și cele din România.

Camera de Comert (2)

Delegațiile prezente au inclus hoteluri din Salonic, Xanthi și Thassos, diverse companii, inclusiv agenții de turism, care au venit pentru a vedea cum pot să își extindă relațiile de colaborare cu potențialii parteneri greci.

Grecia rămâne o destinație de prim rang pentru noi, turiștii români, dar și pe plan mondial, așa cum s-a văzut și la această ediție a târgului, pachetele pentru această destinație fiind în top vânzări.

În același timp, s-a precizat că Grecia are investiții importante în România, situându-se pe locul 6 în ceea ce privește investitorii străini la noi în țară.

În 2013 s-a înregistrat o creștere a turiștilor care au venit în Grecia, turismul fiind un sector dinamic și un domeniu plăcut de colaborare.

“Despre stres, cu relaxare -€“ Danubius Hotels Group”

Evenimentul a fost organizat cu succes de Andrada Crânguș, consultant independent de marketing si comunicare in turism și a prezentat conceptul antistres la Hotelul Danubius-Brădet din Sovata. Atât despre hotel, cât și despre stațiunea Sovata am povestit și cu ocazia Forumului Internațional pentru Turismul de Sănătate, ediția din Târgu-Mureș, așa că vă invit să urmăriți acest articol pentru detalii.

Hotel Danubius Sovata (35)

Aș vrea însă să punctez câteva lucruri interesante despre stres și conceptul antistres ce au constituit elementele cheie ale prezentării dr. Suzana Pretorian de la hotelul Danubius, concept introdus în cadrul unui program antistres încă din 2006 și asta pentru că s-a demonstrat într-un studiu că 80% din boli sunt cauzate, întreținute și agravate de stres, iar stațiunea Sovata reprezintă cadrul natural perfect pentru derularea acestui program.

Hotel Danubius Sovata (57)

Mi-a plăcut faptul că s-a precizat că nu se poate aplica acest concept nu numai într-un mediu poluat, dar nici cu personal stresat… Mă întreb câți dintre doctorii noștri nu sunt stresați în momentul în care călcăm pragul cabinetului pentru a ne diagnostica și vindeca de vreo boală?

Stațiunea Sovata (atestată documentar în 1578 sub numele de Zowata, în 1884 fiind declarată oficial stațiune balneară) se bucură nu numai de așezarea pe masive de sare, dar și de o vegetație bogată și de Lacul Ursu, principala atracție, singurul lac heliotermal din Europa, format între 1875-1880, modernizat în 2008.

Hotelul Danubius-Brădet este unul dintre cele mai moderne hoteluri ale grupului european Danubius.

La finele prezentării am avut ocazia să gustăm câteva preparate deosebite, ușoare, perfecte pentru o sănătate de invidiat!

Hotel Danubius Sovata (63)Hotel Danubius Sovata (62)Hotel Danubius Sovata (61)

Tot în timpul TTR a avul loc și promovarea stațiunii Mamaia, care a făcut furori printre cei prezenți, Fășangii de la Cetea, dar și alte evenimente desfășurate concomitent, cu greu putând decide la care să particip, ținând cont că târgul s-a desfășurat în 6 pavilioane, iar unele dintre manifestări au fost în cu totul altele.

Mamaia Style (135)

Mamaia Style (170)

Mă bucur să constat interesul companiilor pentru organizarea unor astfel de evenimente în domeniul turistic, însă cred că ar trebui că acestea să nu mai fie atât de concentrate în primele două zile, ci defalcate pe toată perioada de desfășurare, dacă doresc să aibă rezultatul de promovare scontat.

Un album complet cu aceste evenimente găsiți pe pagina de facebook.

TTRprimavara 2014 (130)TTRprimavara 2014 (128)TTRprimavara 2014 (136) TTRprimavara 2014 (137)TTRprimavara 2014 (141) TTRprimavara 2014 (142)Hotel Danubius Sovata (3)Hotel Danubius Sovata (20) Hotel Danubius Sovata (21)Hotel Danubius Sovata (37)Hotel Danubius Sovata (59) Hotel Danubius Sovata (60)Hotel Danubius Sovata (71)Hotel Danubius Sovata (73)Hotel Danubius Sovata (75)

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture