Despre autor

Despre Monica Anghelovici, autorul site-ului de travel Povestidecalatorie.ro

De câte ori plecăm într-o călătorie încercam să ne documentăm cu privire la locurile pe care urmează să le vizităm. Studiem site-uri turistice, citim sau spicuim printre ghiduri și cărți de călătorie, însă o impresie de vacanță ne poate spune povești mai puțin cunoscute despre locuri des vizitate de alții înaintea noastră.

Imaginile pe care le vedem asociate unei povești de călătorie ne pot tăia adesea respirația și ne vor face în final să le căutăm și noi cu proprii ochi atunci când ajungem la rândul nostru să explorăm acele locuri.

Consider că planificarea unei călătorii începe cu mult timp înainte de călătoria propriu-zisă, chiar dacă putem alege o destinație numai în câteva zile, dorința de a ajunge acolo a încolțit demult în mintea noastră.

Aşa a luat naştere proiectul Povestidecalatorie.ro, blog de travel, în paginile căruia regăsiți locuri posibile de vizitat, atracții turistice și idei de vacanță izvorâte din propria mea experiență, un simplu călător de ocazie, dar care a încercat în ultimii ani să ajute alți călători în planificarea vacantelor scriind peste 800 de impresii și articole turistice pe diferite site-uri și bloguri de profil. Unul dintre ele este Trivago.com, cel mai mare comparator de preturi hoteliere din lume.

În același timp, îmi doresc ca lumea să fie descoperită prin prisma tradițiilor și obiceiurilor popoarelor vizitate, nu numai a frumuseților sale naturale sau a obiectivelor turistice arhicunoscute.

Avrig2 (36)

Pasiunea mea pentru turism a izvorât de mică, de când umblam prin toată țara în tabere școlare. Amprenta definitorie asupra unor jurnale de călătorie a pus-o vacanța mea în Moscova, Leningrad, Petrodvoret, Kiev. Pe atunci îmi luam notițe într-un carnețel de la ghidul nostru. Îmi spuneam că voi scrie cu siguranță o carte de călătorii! Nu a fost să fie așa, m-am specializat în relații economice internaționale și drept și am urmat firul vieții. Am publicat numai poezii într-o publicație și am cochetat cu jurnalistica. Întâmplarea a făcut apoi să îmi dezvolt acest hobby de a scrie impresii de călătorie. Urmarea a fost firească. Au urmat specializările în turism (agent de turism – ghid, manager în activitatea de turism – brevet de turism 2011, ghid național) și am ajuns să lucrez și să am colaborări şi proiecte în acest domeniu.

eu

Până la urmă, viața te aduce acolo unde vrei să fii, iar eu îmi doresc să călătoresc și să povestesc, dar și să fiu la curent cu cele mai noi tendințe din turism. Astfel, particip la diferite evenimente de travel, cele mai importante fiind cele dedicate industriei de turism, evenimente la care am avut calitatea de blogger oficial / acreditat / ambasador de travel (Etravel Conference, Romanian Digital Travel Conference).

În același timp, voi căuta să vă dau sugestii izvorâte din experiența mea de călător, care sper să vă ajute în plimbările voastre prin lume.

Vă doresc să aveți parte numai de vacanțe de vis!

Monica (@magdalena)

6240_19819_3

Mai jos, sunt proiectele la care am lucrat şi site-urile pe care am scris:

Proiecte:

 • Vacanta.Infoturism.ro (admin), blog.infoturism.ro (content writer) – 2012-2013
 • Realizarea şi prezentarea Propunerilor de weekend la emisiunea Ca pe Roate de la Radio România Actualități, difuzare săptămânală, din ianuarie 2014 – 2017, iar din martie 2017 realizarea si prezentarea saptamanala a unei povesti de calatorie, sambata, de la ora 17.10
 • Colaborator revista Vacante la Țară (2014- aprilie 2015) şi alte reviste (Romania Rurala, etc)
 • Site-ul Povestidecalatorie.ro în limba engleză –  Travel Stories
 • Crearea de conținut pe site-uri de travel, atat în limba romană, cat si în limba engleză (ex. pentru Napolact, site: Intihna.ro)

Premii:

1. Romania Travel Gala, 2014

 • Premiu pentru promovarea României prin site-ul www.povestidecalatorie.ro
 • Premiu pentru cel mai bun blogger de travel pe destinația România 

2. Gala AJTR 2015

 • Premiul “Anda Raicu“ (cunoscuta prozatoare si jurnalista), pentru “minunatele povesti pe blogul Povestidecalatorie.ro”

3. Gala Romanian Digital Travel Awards, 2015

 • Cel mai popular blogger de turism din România (locul III)

4. Top travel blogger influencers, Biz Digital Report, Social Media Summit 2016, 2017, 2018

5. Nominalizări: “Cel mai bun blogger de turism al anului”Hotel Tourism Leisure Investment Conference 2014,”Cel mai popular blogger de travel” – eTravel Awards 2016, “Most Popular Travel Blogger” – eTravel Awards 2017

Site-uri: 

 • Amfostacolo.ro (impresii de călătorie, locul 3 în 2010, locul 1 in 2011, consilier turism pentru România şi Bulgaria) – 2009-2012
 • Trivago.ro și Trivago.com (editor, content writer pentru hoteluri și destinații, în limbile română și engleză) – 2011-2013
 • Infoturism.ro (PR, consultanta, social media, content, comunicate de presă) – 2012-2013

Articole publicate pe alte site-uri:

Interviuri, presa de turism, media

newsletter 6

poza constanta