Descoperă Tbilisi, unul dintre cele mai frumoase orașe georgiene

Georgia a devenit o destinație turistică din ce în ce mai căutată. Capitala acesteia, Tbilisi, care are aproximativ 1,5 milioane de locuitori și care reprezintă cel mai mare oraș al țării, relevă un farmec aparte. Casele cu balcoane vechi, dantelate și colorate ori locurile de promenadă imprimă capitalei un decor minunat.

Tbilisi are o istorie bogată și a reprezentat în trecut o puternică fortăreață cu un important rol defensiv. În decursul timpului, orașul a fost stăpânit atât de arabi, cât și de perși, ceea ce explică stilul arhitectonic și cultural că o îmbinare între Est și Vest.

Orașul vechi înglobează câteva biserici importante, precum Biserica Anchischati, cea mai veche biserică din Tbilisi, catedrala Sameba, simbol al renașterii georgiene ori Catedrala Sioni, care păstrează crucea Sfintei Nina, supranumită luminătoarea Georgiei. Tot aici se regăsește templul zoroastrian al Focului, unul dintre astfel de temple care se mai păstrează în Caucaz.

În același timp, multe muzee mențîn încă vie istoria oraşului și a țării, precum Muzeul de Etnografie, organizat în aer liber cu peste 70 de case şi clădiri tradiţionale, Muzeul de Arte Fine, Muzeul de Istorie, Galeria Naţională sau Academia de Artă.

În Tbilisi puteți hoinări printre străduțele pietruite din Centrul Vechi, unde o mulțime de magazine, baruri, restaurante și cafenele vă vor face cu ochiul. Veți simți fară doar și poate ospitalitatea georgiană, mai ales când veți încerca din preparatele tradiționale, cum ar fi pâinea umplută cu brânză și ouă ori celebrele găluște cu carne. Și cum vinurile Georgiei sunt atât de faimoase, ar fi păcât să nu testați câteva sortimente, mai ales că prețurile sunt mai mult decât acceptabile. Supranumită „leagănul vinului”, Georgia se laudă cu peste 500 de varietăți de struguri.

Și viața de noapte vă va atrage în superbul oraș care surprinde cu atmosfera sa orientală.

Sper că v-am oferit câteva motive pentru că să vizitați această splendidă metropolă, una dintre cele mai frumoase capitale ale lumii, care vă poate oferi o experiență cu adevărat unică!

De reținut:

  • Începând cu 1 iulie 2020, Georgia își va redeschide granițele pentru turiștii internaționali.Vom crea coridoare sigure la granițele terestre cu țările vecine și, pe baza negocierilor bilaterale, cu țări care ne interesează turistic. Discuțiile au început deja. Georgia va fi una dintre primele țări care își va deschide granițele și infrastructura turistică pentru a primi oaspeți din străinătate ”, a declarat premierul Giorgi Gakharia. (sursa https://www.georgia-tours.eu/ )

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

1 Response

  1. Razvan says:

    Arată genial Tbilisi. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture