Descoperă plăcerea turismului viticol cu ReVino.ro!

Deși am fost la câteva degustări de vinuri ori la festivaluri specifice,  atât în țară, cât și în Italia, până să ajung la Ostrov nu am realizat cât de fascinantă este vizita într-o podgorie, câte secrete stau în spatele unui vin de calitate, câtă muncă și ce frumos este drumul vinului de la strugurele din vie și până ajunge în sticlă…

Revino.ro
Mai mult decât atât, sunt domenii viticole în România care oferă peisaje incredibil de frumoase, iar vinurile produse în cramele lor conturează personalitatea locurilor prin arome și culori incredibile.

De aici și până la a face turism viticol nu este decât un pas și, încet-încet, acesta prinde contur prin cei care sunt pasionați de povestea vinului.

Cum poți ajunge la o cramă, ce lucruri intense poți descoperi aici, îți poate oferi ReVino.ro, unealta care conturează turismul viticol. Esența site-ului este descoperirea cramelor, a restaurantelor interesante și, mai ales, a experiențelor wine & gourmet. Prin ReVino, pasionații pot experimenta vinul în toate formele lui: ca băutură, concept, trăire sau, pur și simplu, ca modus vivendi.

Revino.ro
Am aflat toate aceste lucruri la o degustare la Tasting Room în București, ocazie cu care s-a lansat oficial singura platformă profesională din țară dedicată turismului viticol, la aproape un an de CrameRomania.ro, un proiect rezultat din dorința zecilor de pasionați, români și străini, care voiau să viziteze crame, dar nu știau de unde să începă, ei fiind inspirația noului proiect pentru Alina Iancu, fotograf, pasionată de vinuri și călătorii și Alexandra Hash, wine marketing specialist, care au pus bazele acestuia.

Am degustat Fetească Regală Via Sandu – Alb, Rose din Pinot Noir de la Crama Liliac, Iacob, Fetească Neagră de la Crama Davino și am ascultat noi povești despre strugure și vin. Cum se face desciorchinarea și cât de importantă este pentru un vin de calitate, până a ajunge strugurii de la zdrobire, macerație și fermentare la vinul atât de iubit de cunoscători și nu numai.

Revino.ro

Ceea ce nu am știut este că România ocupă locul al 12-lea în topul producătorilor la nivel mondial, conform Organizației Internaționale a Viței-de-vie și Vinului, Franța, Italia și Spania fiind țările de pe podium.

Așa că, dacă vă place vinul şi aţi dori să vizitaţi cramele din România, însă nu ştiţi de unde să începeţi, ReVino vă ajută să descoperiţi podgoriile româneşti, pas cu pas. Pe ReVino.ro veţi găsi turism viticol, cazări în zonă sau la crame, podgorii impresionante, degustări, evenimente, restaurante gourmet şi povestiri direct de la producator.

Pe mine m-au convins, așa că presimt că anul acesta voi cunoaște câteva zone viticole și crame din România!

Revino.ro

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

  1. 22 March, 2015

    […] Vinuri elegante, exotice, echilibrate sau fructate ne îmbie să le degustăm, să le cunoaștem și ne atrag incontestabil să le descoperim la fața locului, acolo unde se naște povestea lor, dincolo de pereții sticlei ce le îmbrățișează, în podgoriile și la cramele ce ne invită să le vizităm. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture