Delta Dunării revine în atenția presei internaționale de călătorii

Delta Dunării revine în atenția presei internaționale de călătorii, de această dată pentru publicul francez și francofon

Canalul France 3 a dedicat Deltei Dunării un reportaj  cu totul special în emisiunea Des Racines et des Ailes (Rădăcini și Aripi). Acesta a fost difuzat miercuri, 4 decembrie 2013, atingând o audiență de peste 3,5 milioane de telespectatori francezi, conform paginii emisiunii, urmând a fi reluat, în viitorul apropiat, pe canalul TV 5 Monde, pentru publicul internațional. (sursa datelor: pagina « Des racine et des ailles la adresa http://on.fb.me/19sBqOe)

Fîcând parte dintr-o serie specială cu titlul Au fil du Danube (De-a lungul Dunării) dedicată Dunării de la Munții Pădurea Neagră până la gurile de vărsare în Marea Neagră, acest reportaj prezintă, printr-o ilustrație bogată , viața locuitorilor și relația lor specială cu natura.

delta dunarii

Ivan Patzaichin a fost însoțitorul echipei franceze de filmări, prezentând în cadrul reportajului o Deltă a oamenilor, unde bogăția naturii și tradițiile sunt completate de încercările din ultima vreme ale Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23 de a redefini zona ca destinație de ecoturism în Europa. Astfel, produse autentice românești precum canotca, o barcă realizată prin recuperarea unor vechi meșteșuguri locale, sunt prezentate în cadrul reportajului ca o șansă inovativă pentu turismul lent în Romnia, activitate căutată de călătorii și turiștii români și străini educați în spiritul respectului pentru natură.

Des Racines et des Ailes (Rădăcini și Aripi) este un o emisiune de tip magazin cu reportaje, difuzată de două ori pe lună, de la ora locală 20:45, pe canalul France 3.  Cu o tradiție de mai bine de 25 de ani, emisiunea  prezintă substraturile și deschiderile unor țări, civilizații și obiceiuri și este considerată ca una dintre cele mai importante surse de informații de turism și călătorii pentru  telespectatorii francezi și francofoni.

Prezentarea video a emisiunii o puteţi vedea aici http://www.youtube.com/watch?v=-pt4uukD71g&feature=youtu.be.

În anul 2014,  Delta Dunării și proiectele Asociației Ivan Patzaichin Mila 23 au fost reflectate atât în presa locală, cât și în cea internațională, o prezență notabilă fiind cea din documentarul Wild Carpathia, realizat de Travel Channel, care s-a bucurat de o primire excelentă în media anglo-saxonă. Prezentarea Deltei Dunării și pentru publicul francez este, astfel, cu atât mai relevantă cu cât susține eforturile pe termen lung ale Asociației Ivan Patazichin – Mila 23 de a face din Delta Dunării o destinație de ecoturism recunoscută în toată Europa.  

Despre ecoturism în Delta Dunării, puteţi citi în articolele Ecoturismul are gust în Transilvania și Delta Dunării şi Ecoturism gastronomic în Delta Dunării, Târnava Mare și Hârtibaciu.

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture