De văzut și de făcut în Hurghada

Hurghada este situată pe malul Mării Roșii, la 455 kilometri de Cairo, capitala Egiptului și este una dintre cele mai frumoase stațiuni din Egipt. Orașul a fost fondat la începutul secolului al XX-lea și până nu demult era un mic sat de pescari.

Hurghada este o destinație turistică populară, colorată și plină de viață și este recunoscută astăzi pentru activitățile sale sportive nautice și viața de noapte, iar hotelurile sunt adevărate palate cu grădini exotice, cu o arhitectură orientala care vă va fascina. Acestea oferă turiștilor pachete all inclusive, astfel încât veți avea parte de o gamă variată de servicii și de multe oportunități de distracție și relaxare, adică de ceea ce avem cu toții nevoie într-o vacanță.

Hurghada este împărțită în trei zone: El Dahar, care este partea antică și unde veți găsi bazarul și marea majoritate a obiectivelor turistice, Sekalla, cea modernă și El Korra Road, cea mai nouă zonă. În Dahar, în apropiere de portul stațiunii, veți avea ocazia să vizitați mai multe moschei, precum Moscheea Al Mina, care atrage privirile oricui prin arhitectura sa spectaculoasă și care este considerată cea mai mare moschee din stațiune. Admirați și Moscheea Abdulmoneim Riadh, cu arhitectura sa islamică, care a fost de-a lungul anilor un adevărat simbol al stațiunii Hurghada.

Vă recomand să ajungeți și în piața de fructe pentru a vă delecta cu atmosfera locala și a gusta din fructele exotice, precum smochinele și curmalele. Este bine să știți, însă, că este foarte aglomerată și cu greu vă puteți face loc prin mulțime, dar vă va rămâne impregnată în minte. Pentru o sesiune de shopping la magazinele, buticurile, restaurantele și cafenele din stațiune, mergi în zona Sekalla, pe strada Sheraton, artera comercială principală a acesteia și cumpărați niște condimente și ierburi uscate aromatice, care vă vor aduce aminte de vacanța voastră pe pământ african. Și țineți minte că totul se negociază!

În Hurghada, totuși, marea este cea care vă va atrage mai mult. Plajele animate și amenajate cu palmieri, nisipul fin și fierbinte, apa limpede de culoare turcuaz, vă vor încânta. Din port puteți închiria o barca spre Insulele Giftun, cu plaje luxuriante, nisip fin și alb și cu apa limpede potrivită pentru iubitorii de snorkeling. Dacă nu iubiți acest sport, alegeți submarinul turistic Sindbad, care vă va oferi posibilitatea să vă bucurați de minunățiile naturale din adâncuri, la o adâncime de aproximativ 20 de metri, unde veți admira o mulțime de corali și pești.

În funcție de numărul de zile pe care îl aveți la dispoziție, înainte să plecați din Hurghada, alegeți și câteva excursii care pot avea ca punct de plecare stațiunea, precum cele care includ vizitarea piramidelor din Cairo sau o croazieră pe Nil și puteți spune că vacanța voastră a fost perfectă!

Citește și Vizitați trei dintre cele mai vechi orașe din lume!

De reținut:

Toți pasagerii care călătoresc în Egipt trebuie să prezinte un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înainte de călătorie sau un certificat de vaccinare pentru COVID-19, omologat de UE sau de Republica Arabă Egipt, care să ateste faptul că au fost complet vaccinați cu 14 zile înainte de sosire. Certificatul trebuie să fie recunoscut de autoritățile sanitare din statul de proveniență și să includă un cod QR, fără ștergeri/modificări/ adăugiri, și să fie prezentat pe suport de hârtie. Copiii cu vârsta de până la 6 ani sunt exceptați de la prezentarea unui test tip PCR la intrarea pe teritoriul Republicii Arabe Egipt. Pentru detalii de ultimă oră, accesați site-ul MAE.

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture