Cursuri gratuite de formare profesională în industria ospitalității!

Proiectul “Competitivitate în Regiunea Centru” (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu)

Una dintre problemele cu care se confruntă industria ospitalității este lipsa personalului calificat. Un motiv ar fi că aceste cursuri implică costuri pentru cei care le urmează ori pentru angajatorii care ar dori să își califice angajații. În același timp, există o lipsă a informației în ceea ce privește centrele de formare profesională în turism sau a programelor gratuite pe care le pot urma cei doritori.

Tocmai de aceea, aș vrea să vă anunț că Centrul National de Învățământ Turistic SA, alături de Camera de Comerț și Industrie Brașov și Fundația Convergențe Europene implementează proiectul “Competitivitate în Regiunea Centru”, POCU/464/3/12/128121, proiect cofinanțat din FSE prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Obiectivul proiectului este de a conștientiza importanța calificării angajaților care activează în domeniile precum turism și ecoturism, procesarea alimentelor și băuturilor, construcții, tehnologia informațiilor și telecomunicații, lemn și mobilă, în județele din Regiunea Centru (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu).

Prin proiect se vor organiza cursuri de formare profesională GRATUITE pentru următoarele calificări:

  • Bucătar (doua cursuri) – (720 ore – 240 ore teorie și 480 ore practică) cu câte 25 cursanți fiecare, un total de 50 cursanți, începând cu luna martie 2020; Locul de desfășurare va fi în Brașov.
  • Cofetar-patiser (un curs) – (720 ore – 240 ore teorie și 480 ore practică) cu 25 de cursanți, începând cu luna septembrie 2020;
  • Cameristă (un curs) – (360 ore – 120 ore teorie și 240 ore practică) cu 25 de cursanți, începând cu luna martie 2020;

Cursanții absolvenți vor primi diplome certificate de către Autoritatea Națională pentru Calificări, cu recunoaștere națională și internațională.

Pentru detalii și înscrieri la aceste cursuri, trimiteți un email către alexandra.bechir@cnit.ro, persoană de contact Alexandra Bechir, telefon 0727470255.

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture