Cum se scrie povestea unui film? Atelier de scenaristică.
Într-o societate tot mai complexă ca cea pe care o trăim și în care du-te vino a devenit un modus vivendi, experimentând totul în fugă, momentele de acalmie și relaxare fiind tot mai rare, acuzați fiind că nu mai avem timp să ne delectăm cu o carte, paradoxal, citim tot mai mult. Ceea ce s-a schimbat este suportul de pe care ne culegem sau vizualizăm informațiile care ne interesează, grație internetului.
Pe internet am ajuns să citim tomuri de cărți, reviste, ziare, să vizionăm filme. Astfel, s-a modificat și modul în care acestea sunt expuse, deși baza a rămas aceeași. Totuși, cred că se depune mai mult efort ca oricând în realizarea lor. Sursele de informare sunt diverse, sunt multe. Poate prea multe. Dacă noi am fi cei care le-am realiza, cum ne-am diferenția?
Iubesc filmele de dragoste, romantice, de aventuri și mai ales cele care te poartă cu visul și cu gândul în alte lumi și civilizații. Îmi plac filmele de călătorii și documentarele. Adesea m-am întrebat cum se scrie un scenariu de film astfel încât să atragă cât mai mulți cinefili și sa ajungă în box office. Ce ingrediente trebuie să aibă? Care sunt sarea și piperul unei povești?
Sper să găsesc răspuns la toate aceste întrebări la Atelierul de Scenaristică – Cum se scrie un film, susținut de Fundația Calea Victoriei, un atelier deschis începătorilor, amatorilor de cinema, dar și persoanelor care doresc să experimenteze cum se scrie un scenariu, așa, ca mine 🙂 .
Atelierul este susținut de Vlad Trandafir, regizor și scenarist, care ne va purta prin noțiunile de bază ale oricărui tip de scriere narativă (cadru, genuri, personaje, semnificații, principii de structurare, substanța poveștii, punctul culminant, deznodământul, etc.), elementele teoretice fiind ilustrate prin analiza unor secvențe din filme.
Atelierul face parte din seria celor de Scriere Narativă și Creativă, ca și cel de Blogging, facebook, twitter – Creativitate in mediul online, pe care vi-l recomand, de asemenea.
Haideți cu mine în culisele unui film!
De reținut:
- Data începerii cursului: 08.09.2014, ora 19.00 (6 ateliere, 1/săptămână, în fiecare zi de luni)
- Locul de desfășurare: sediul Fundației Calea Victoriei din Str. Popa Soare nr. 40, București
- Cost: 270 Ron
Sarutmana dna Anghelovici!
sunt interesat de atelierul de scenaristica de film,puteti sa imi spuneti cand va avea loc urmatorul din 2016?
Intrati pe linkul din articol, respectiv pe site-ul Fundatiei si aveti acolo atat datele de contact ale acesteia pentru a trimite un mail si a intreba, cat si toate cursurile ce se organizeaza in viitor.
Bună sera dacă se poate fcece un film. După viata mea reala?