Cum să distragi atenţia că eşti turist

În primul rând te poți întreba de ce trebuie să faci asta? Ei bine, sunt mai multe motive pentru care e bine să o faci. Poți evita astfel eventualii hoți care pândesc turiștii cu ochii după atracții și nu la buzunare, dar poți și să te amesteci printre localnici și afla multe lucruri interesente, poți interacționa mai bine cu obiceiurile și cultura țării lor.

IMG_2642

Încearcă sfaturile de mai jos:

  1. Nu umbla cu harta în mână. Ești clar turist! Doar știi să te orientezi în propriul oraș, nu? O poți impături în buzunar și folosi la nevoie.
  2. Nu îți agăța aparatul foto de gât. Dacă nu este un aparat profesionist voluminos, un aparat obișnuit îl poți pune în buzunar.
  3. Nu umbla cu un rucsac sport în spate. Înlocuiește-l cu unul mai “de oraș”. Fetele pot avea o geantă voluminoasă de umăr unde încape o întreagă “sufragerie”…
  4. Poartă haine simple. Degeaba vrei să fii în trend cu ultima modă, nu ai de ce. Plus că atragi atenția asupra ta. O pereche de blugi cu un tricou și un pulover/haină te amestecă în mulțime. Cu condiția să nu fii în India…
  5. Îmbrăca ghidul de călătorie într-o copertă. Astfel, lumea va crede că citești o carte obișnuită, nu că eşti pierdut în Danemarca…
  6. Fă-ți din timp traseul obiectivelor de vizitat într-o zi. Vei căsca mai puțin ochii în plină stradă căutând disperat după “acel” muzeu sau “acel” restaurant.

Mereu m-am întrebat cum se face de ghicesc localnicii care sunt turiștii și îi asaltează cu diverse lucruri de vânzare sau încearcă să îi tâlhărească. Turistul “strigă” în gură mare că e turist! Respectă cele câteva reguli de mai sus și vacanța ta va fi lipsită de probleme! Iar dacă te duci cu un bagaj minim de expresii și cuvinte în limba țării de destinație, vei capta cu siguranță interesul și respectul localnicilor.

Tu ai şi alte sfaturi?

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

2 Responses

  1. Iar in cazul asiaticilor, o masca cu trasaturile tarii in care sunt turisti. :)) Ei chiar nu se pot ascunde. Dar mi-s dragi ca se imbraca bine, la polul opus, germanii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture