Cum ne vindecăm de “virusul” călătoriilor în timpul epidemiei de coronavirus?

Fiecare început de an aduce cu sine dorința de a face planuri pentru noul an, inclusiv în materie de călătorii. Din păcate, anul 2020 a debutat destul de prost în aceasta privință și ne-a limitat libertatea de mișcare.

Indiferent cât va tine epidemia de coronavirus, aceasta va dispărea la un moment dat, chiar dacă nu așa de repede precum ne-am fi așteptat. Viața merge înainte și, în mod sigur, va exista viață și după coronavirus. Ce facem, însă, până atunci? Cum ne satisfacem dorința de a călători?

Cel mai important lucru este să rămânem sănătoși și să respectăm cu strictețe tot ceea ce ne ajută în acest sens și ne este recomandat de specialiștii în domeniul sănătății. Astfel, putem rămâne pozitivi, iar o atitudine optimistă ne va ajuta să ne facem planuri pentru vacanțele viitoare. Cum facem acest lucru?

  • Întocmim o listă cu toate destinațiile în care dorim să ajungem în viitor. Acest lucru ne va ajuta să fim selectivi când este vorba de căutarea de informații privind locurile respective.
  • Citim o carte de călătorii. Fie din propria bibliotecă, iar împătimiții călătoriilor sigur au o bibliotecă plină cu astfel de cărți, fie comandăm de pe site-urile de librarii online sau o descarcăm gratuit în format ebook sau .pdf dacă o găsim astfel.
  • Urmărim un film de călătorii. Cum ne putem transpune mai mult într-o altă lume decât urmărind un film? Acum e momentul să o facem, iar pe internet sau la TV găsim multe astfel de filme. În același timp, putem urmări canalale care difuzează documentare de travel.
  • Vizităm muzeele care oferă tururi virtuale gratuite. Și aici este o lista întreagă de asfel de muzee, inclusiv din România. Unele pot organiza astfel de tururi permanent, altele doar în această perioadă. Prin urmare, ne putem face o idee despre anumite colecții și putem decide dacă le vom vizita fizic și în viitor când vom ajunge în destinația respectivă. Unul dintre muzeele care se pot vizita virtual este Muzeul Britanic. Acesta oferă informații scrise și audio cu privire la exponatele din muzeu, pe diferite categorii.
  • Ne construim propria vacanță. Chiar înainte de a scrie pe acest site, pentru fiecare călătorie îmi făceam un dosar cu un traseu bine pus la punct. De la mijlocul de transport necesar, până la cazari, restaurant și atracții turistice de vizitat. Acum aveți timp suficient să faceți acest lucru, adică să căutați informații pe internet despre viitoare locuri de cazare, restaurante și obiective turistice pe care să le vizitați într-o vacanță viitoare sau chiar într-un circuit. Dacă nu sunteți tipul de călător diy, atunci puteți lua legătura cu o agenție de turism în care să îi transmiteți ce anume doriți pentru o vacanță viitoare și aceasta să vă înștiințeze când este cel mai potrivit moment pentru a călători și ce variante sunt disponibile.

Citește și Ce ar fi bine să facem înainte să plecăm în vacanță?

Așadar, ar trebui să profitam de acest timp pentru relaxare și informare pentru că panica nu duce la nimic bun. Într-o bună zi, și sper că acest lucru să se întâmple cât mai curând, lumea își va relua cursul obișnuit și singurul virus pe care să îl îmbrățișam cu drag să fie cel al călătoriilor!

Citește și Clarificări asupra aplicării legislației în vigoare cu privire la cererile de anulare cauzate de Coronavirus

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

  1. Razvan says:

    Foarte bună lista de idei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture