Crama Murfatlar sau vinul la el acasă

IMG_1677Cine nu a fost măcar o dată la Crama Murfatlar nu știe ce a pierdut… Cel mai vândut vin din România își spune povestea chiar în mijlocul podgoriei Murfatlar ce se întinde pe 3000 de hectare în inima Dobrogei.

IMG_1666

Să bei un vin bun într-în restaurant de excepție este minunat, dar să degusti câteva soiuri de vin într-o cramă aflată chiar în mijlocul boabelor de struguri care au făcut celebru vinul este chiar un privilegiu!

IMG_1670

Fineţea vinului este dată de caldura Dobrogei, stiut fiind faptul că viţa de vie iubeste tare mult căldura.

IMG_1674

Intrând în cramă te transpui într-o atmosferă tipic românească, unde taraful te face să te simți deosebit. Dacă ai talent, îl poți chiar acompania, iar noi am avut parte de un acompaniament de excepție 🙂 .

IMG_1672IMG_1642IMG_1633

Puțini știu că atunci când calci pe dușumeaua confecționată din lemn pășești chiar pe butoaiele vechi din cramă, în care odihnea odată vinul pentru a-și cultiva aroma.

Decorul este singular: tablouri vechi elogiind vinul și aplicele din butași de vită ce imprimă o notă unică.

IMG_1630IMG_1631IMG_1632

IMG_1638IMG_1637

IMG_1673

Ne-am așezat la masă pentru surpriza pe care ne-o pregătiseră. Șapte pahare așteptau cuminți ca aromă vinului să-și facă simțită prezența.

IMG_1647

Rând pe rând s-a turnat câte un strop de Rai, o parte de Zestrea, o Lacrimă a lui Ovidiu şi alte gusturi divine, iar paleta de nuanţe de roşu era fermecătoare.

IMG_1650

Nu sunt un consumator, dar acolo devii cu siguranţă! E un ritual bahic care iţi oferă o perspectivă nouă asupra acestei licori. Acolo capată farmec şi creează o poveste.

IMG_1646Și pentru ca gustul să capete sens, o gustare tradițională și-a făcut apariția, astfel încât este imposibil să nu îți dorești să revii. Este o experiență unică!

Iar dacă vrei ca tacâmul să fie complet și ai timp, nu cum am ajuns noi pe înserat, poți face un țur al Complexului Viticol și vizita Muzeul Viei și Vinului….

IMG_1676IMG_1675IMG_1671IMG_1668IMG_1667IMG_1669IMG_1665

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

4 Responses

  1. Nicky says:

    Interesant! Nu am fost niciodata acolo!

  1. 23 March, 2014

    […] apreciate, poate tocmai de aceea se organizează Festivaluri ale Vinului sau Muzee ale Vinului și degustări de vinuri chiar în marile […]

  2. 19 May, 2015

    […] de pe țărmul de Vest al Mării Negre și cel mai vechi oraș de pe teritoriul României, vizita Cramele Murfatlar și afla povestea vinurilor Dobrogene ori porni într-o croazieră de o zi în Delta […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture