Crama Murfatlar sau vinul la el acasă
Cine nu a fost măcar o dată la Crama Murfatlar nu știe ce a pierdut… Cel mai vândut vin din România își spune povestea chiar în mijlocul podgoriei Murfatlar ce se întinde pe 3000 de hectare în inima Dobrogei.
Să bei un vin bun într-în restaurant de excepție este minunat, dar să degusti câteva soiuri de vin într-o cramă aflată chiar în mijlocul boabelor de struguri care au făcut celebru vinul este chiar un privilegiu!
Fineţea vinului este dată de caldura Dobrogei, stiut fiind faptul că viţa de vie iubeste tare mult căldura.
Intrând în cramă te transpui într-o atmosferă tipic românească, unde taraful te face să te simți deosebit. Dacă ai talent, îl poți chiar acompania, iar noi am avut parte de un acompaniament de excepție 🙂 .
Puțini știu că atunci când calci pe dușumeaua confecționată din lemn pășești chiar pe butoaiele vechi din cramă, în care odihnea odată vinul pentru a-și cultiva aroma.
Decorul este singular: tablouri vechi elogiind vinul și aplicele din butași de vită ce imprimă o notă unică.
Ne-am așezat la masă pentru surpriza pe care ne-o pregătiseră. Șapte pahare așteptau cuminți ca aromă vinului să-și facă simțită prezența.
Rând pe rând s-a turnat câte un strop de Rai, o parte de Zestrea, o Lacrimă a lui Ovidiu şi alte gusturi divine, iar paleta de nuanţe de roşu era fermecătoare.
Nu sunt un consumator, dar acolo devii cu siguranţă! E un ritual bahic care iţi oferă o perspectivă nouă asupra acestei licori. Acolo capată farmec şi creează o poveste.
Și pentru ca gustul să capete sens, o gustare tradițională și-a făcut apariția, astfel încât este imposibil să nu îți dorești să revii. Este o experiență unică!
Iar dacă vrei ca tacâmul să fie complet și ai timp, nu cum am ajuns noi pe înserat, poți face un țur al Complexului Viticol și vizita Muzeul Viei și Vinului….
Interesant! Nu am fost niciodata acolo!
A fost o experienta interesanta, iar cand te indrepti spre Crama intri chiar in podgorie, parca esti intr-un film!
De ce nu dati o locatie ?
Crama Murfatlar este un restaurant cu specific tradițional situat în Podgoria Murfatlar, care cuprinde peste 3000 ha de vie. Degustările au loc în incinta Punctului Turistic sau într-una dintre cele două Săli de Degustare. Muzeul Viei și Vinurilor Murfatlar a fost înființat în 1970 și detine exponate care atestă practicarea viticulturii în Dobrogea de peste 2000 de ani.