Costinești, stațiunea de pe litoralul Mării Negre preferată de tineri

Câte de amintiri îmi trezește mie Costinești! Și cui nu? Câte vacanțe nu mi-am petrecut aici și nu ai cum să nu mergi cel puțin de câteva ori în viață când tinerețea este de partea ta!

Situată între Tuzla și Olimp, stațiunea Costinești era doar un sat de pescari, care a devenit aproape peste noapte cea mai căutată destinație de vară a tinerilor și în special a studenților.

Dacă atunci când frecventam destul de des stațiunea alegeam o ”gazdă” pentru a petrece câteva zile de vacanță minunată, astăzi se găsesc foarte multe posibilități de cazare în Costinești. De la vile și pensiuni cochete și până la hosteluri și hoteluri, stațiunea a evoluat în ceea ce privește posibilitățile de a petrece un sejur. Astăzi, există o multitudine de posibilități de cazare în locuri moderne și confortabile, stațiunea păstrându-și, în același timp, farmecul tineresc de altădată. Cred că un atu este și faptul că aici funcționează câteva discoteci în aer liber.

Atracții turistice în Costinești

În partea de nord a plajei din stațiune, cunoscută ca și „Golful francezilor”, și destul de aproape de tărm, cam la 1,5 mile marine, se află epava Evangeliei, un vas sub pavilion grecesc (deținut de Hegif Compania Naviera S.A.), fost cargou american în cel de-al doilea război mondial care a eșuat la țărm în anul 1968. Nava a fost construita în șantierul naval Harland and Wolff din Belfast, Irlanda de Nord, ca și Titanicul. Astăzi, Evangelia este una din atracțiile majore ale Costineștiului. M-am plimbat și eu odată cu hidrobicicleta până aproape de epavă despre care circulă multe legende. Din păcate, în ultima vreme s-a deteriorat foarte mult din cauza furtunilor și valurilor.

Un alt simbol al Costineștiului este și Obeliscul, înălțat în anul 1970, refăcut în anul 2005, un veritabil punct de întâlnire și locul în care sunt organizate majoritatea concertelor și a altor manifestări estivale din stațiune. Și spun acest lucru nu numai pentru că reprezintă un simbol al stațiunii, dar și pentru că plaja din dreptul Obeliscului este mai lată, se pot practica inclusiv activități sportive, precum fotbalul și voleiul. În stațiune clar vii pentru distracție, indiferent de vârstă, iar oferte în Costinești găsești la tot pasul.

Pelerinii pot vizita Mănăstirea Sf. Elena de la Mare, cu hramul “Sfinții Împărați Constantin și Elena”, situată la 3 kilometri de staţiunea Costineşti, care a fost ridicată în anul 1921 pe un teren donat de Elena, mama regelui Mihai, reînființată apoi în anul 1998. În anul 2005 s-a ridicat în apropiere un Centru medical de recuperare, un proiect realizat cu fonduri europene.

În vara aceasta mi-am propus să fac un tur al litoralului românesc, iubesc nespus marea și nisipul fin de la noi și cel mai mult îmi plac escapadele de weekend când pot ajunge la mare în numai două ore și jumătate din București, adăugând valoare timpului liber, în special atunci când îl petrec împreună cu familia.

De reținut:

  • Cum ajungi: Distanța Constanța – Costinești 30 km, București – Costinești 241 km
  • Atracții turistice în împrejurimi: Acvariul, amplasat pe malul mării, inaugurat în 1958 și Delfinariul din Constanța, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice.

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture