Constanţa ar putea avea un zbor direct către Chişinău!

La iniţiativa Asociaţiei Litoral – Delta Dunării, pe 13 noiembrie 2015, a avut loc întâlnirea dintre reprezentanţii companiei aeriene naţionale TAROM şi reprezentanţii a trei Consilii Judetene (Bihor, Timiş şi Suceava) şi patru Asociaţii de Promovare a Turismului (Litoral – Delta Dunării, Oradea, Timiş şi Suceava). La întâlnire a participat şi conducerea Aeroporturilor Constanţa, Oradea, Timişoara şi Suceava, precum şi Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism şi Preşedintele Federaţiei de Promovare a Turismului din Republica Moldova.

Întâlnirea a avut ca scop introducerea unor curse interne, care să lege Constanţa de vestul, estul şi nordul ţării, pentru a facilita fluxul turistic estival către litoralul românesc, propunere care, din păcate, nu poate fi implementată în prezent de către TAROM.

În urma acestei întâlniri, Asociaţia Litoral – Delta Dunării şi Federaţia de Promovare a Turismului din Republica Moldova solicită TAROM introducerea unui zbor direct Chişinău – Constanţa – Chişinău.

IMG-20151120-WA0003

În acest sens, Asociaţia Litoral – Delta Dunării, Federaţia de Promovare a Turismului din Republica Moldova şi Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România vor susţine campania de promovare a circulaţiei turistice între Chişinău şi Constanţa, pentru creşterea numărului de pasageri/turişti şi pentru creşterea vizibilităţii şi atractivităţii destinaţiilor.

Anul acesta, peste 47.000 turişti din Republica Moldova au ajuns în destinaţii turistice româneşti, din care aproximativ 25.000 de turişti au ajuns pe Litoral.

„Am vrut ca Tarom să se implice în susţinerea turismului românesc prin realizarea unor zboruri către litoralul românesc in special. Turiștii din Timișoara, din Oradea sau cei din Suceava trebuie să poată să zboare către Constanța și, la fel, constănțenii trebuie să poată ajunge rapid către Bucovina, în Banat. Din păcate, TAROM nu ia in considerare curse interne către litoralul românesc datorită numărului insuficient de aeronave. In aceste zile, continuăm presiunea şi negocierile cu Tarom, împreună cu conducerea Aeroportului “Mihail Kogălniceanu” Constanţa (dl. Bogdan Artagea, Director General şi dl. Horia Acatrinei, Director Economic), pentru introducerea unui zbor direct care să ne conecteze cu Chişinăul. Facem o echipă excelentă de lucru şi de negociere cu actuala conducere a aeroportului Constanţa şi rezultatele s-au văzut din plin în acest an – 3 rute aeriene noi de pe/către Constanţa.“, a declarat Corina Martin, Preşedintele Asociaţiei Litoral – Delta Dunării.

Consider că este o iniţiativă foarte bună, mai ales că, la inceputul acestui an, am participat la lansarea proiectului „Descoperă brandul Moldovei” şi am avut ocazia să “descopăr” Republica Moldova, ca destinaţie turistică. Noul brand turistic al Republicii Moldova este reprezentat de tradiţiile autentice, frumuseţea regiunilor rurale, dar şi de gastronomia autentică cu vinuri de calitate, iar Chişinău are ce oferi.

Republica Moldova

Turiştii români care ajung în Chişinău pot vizita Fabrica de bomboane Bucuria – simbolul Republicii Moldova, dar pot face excursii şi la Mănăstirea Curchi, fiind una din cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii moldoveneşti din Basarabia, aflată la o distanţă circa 33 km Nord de Municipiul Chișinău.

Să sperăm în materializarea acestui demers!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

2 Responses

  1. Viorica says:

    Doar niste rectificari. Manastirea Curchi nu este inclusa in patrimoniul UNESCO. Avem doar “Arcul geodezic Struve” din Nordul Moldovei care face parte din patrimoniu. Muzeul Satului din pacate este doar “pe hartie”, acum in acel loc este doar o biserica de lemn care prin minune s-a pastrat dupa ce a fost adusa dintr-un sat din Sudul Moldovei. In Chisinau va recomand un tur pietonal iar in afara Chisinaului (nu prea departe ) avem Orheiul Vechi, care reanimeaza traditiile moldovenesti din sec.XIX. La fel sa nu uitam de Cricova si Milestii Mici, crame cu traditii.

    • Multumesc pentru precizari! Din pacate, pe site-ul manastirilor ortodoxe se precizeaza ca e patrimoniu Unesco. Am verificat pe site-ul Unesco si nu e mentionata. Pacat de Muzeul Satului, ca nu e dezvoltat ca atare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture