Concurs: Lasă-te surprins de Germania!

Câștigă o excursie de 3 zile la Munchen

Nu aș fi crezut că ajung în Germania, chiar dacă eram într-un circuit prin Europa, deși ideea unui city-break la Munchen încolțise în mintea mea la un moment dat. Totuși, aflându-mă la nici 80 de kilometri de granița cu ea, m-am gândit că ar fi păcat să ratez o astfel de oportunitate. Destinația turistică cea mai apropiată ni s-a părut Dresda.

În fiecare oraș în care ajung încerc să vizitez cele mai importante obiective turistice, dar mă opresc și la altele dacă îmi apar în drum. Mă simt turist sută la sută și mă comport ca atare. Când am pășit în Dresda, însă. am trăit un sentiment inexplicabil pe care nu îl pot înțelege nici acum. M-am simțit acasă. Nu acasă în România, ci acasă, acolo unde este sufletul tău. Acolo am simțit că pot să trăiesc, că mă pot desprinde de țară.

Nu știu de ce, dar în mod sigur voi reveni în Dresda pentru a vedea dacă mai trăiesc aceleași momente unice! Dar Germania nu înseamnă numai Berlin, Dresda ori Munchen. De exemplu, sunt multe localități așezate în Valea Ostrashului, în partea de sus a Bavariei. Zona se numește Oberallgäu, un district rural și cuprinde câteva sate foarte pitorești și potrivită pentru cei care iubesc natura și drumețiile montane. Sunt înălțimi chiar de 2000 de metri, unde se poate urca cu telecabina și se pot practica și diferite sporturi, precum ciclismul ori echitația, dar mai ales sporturile de iarnă. Zona mai este renumită și pentru brânzeturile delicioase, în apropiere fabricându-se Almette. Nemții de aici pun mare accent și pe portul lor popular, care se numește “tracht” și îl poartă cu mândrie la toate evenimentele, indiferent de vârstă.

Germania Germania3 Germania4

Puteți și voi să vizitați Germania! În perioada 1 – 30 Septembrie 2014, Organizația Germană pentru Turism (http://www.germany.travel) și Lufthansa (http://www.lufthansa.com) au în derulare un concurs prin care invită participanții să cunoască mai bine Germania ca destinație de vacanță. Premiul concursului este o excursie de 3 zile (două nopți) la Munchen, pentru două persoane, cu transportul și cazarea asigurate.

 Ce trebuie să faceți?

1. Accesați pagina de concurs

2. Răspundeți corect la cele 5 întrebări din formular. Dacă se întâmplă să nu cunoașteți răspunsul, butonul roșu cu “Dacă nu știi răspunsul, click aici și vei afla”, o să vă ajute.

3. Completați-vă corect datele la final

4. Apăsați “Trimiteți” și pregătiți-vă pentru o excursie la Munchen! 🙂

Cu siguranță veți petrece clipe de neuitat în capitala Bavariei, un oraș fascinant, elegant și bogat în atracții turistice!

de_muc_munich_aerial_view_of_munichde_muc_munich_munchen_buildings_in_munichde_001_munchen

Organizația Germană pentru Turism este o instituție de stat ce promovează Germania ca destinație turistică și are peste 30 de reprezentanțe în diferite țări. Reprezentanța din Serbia se ocupă de promovarea Germaniei în 6 țări, inclusiv România.

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture