Complexul turistic “Piatra Craiului” , Pârâul Rece

Este imposibil să mergi spre Braşov şi să nu dai de complexul Piatra Craiului, ce poate constitui un scurt popas în drumul tău.
IMG_0876

La “Piatra Craiului” am oprit de nenumărate ori pentru a lua masa. Poate tocmai că este în drumul nostru spre “munte”, altul decat cel pe care îl vedem aici…Iti rasare pur si simplu in cale pe DN1.

IMG_0847 De fiecare dată când am ales să mâncăm la restaurantul complexului Piatra Craiului nu am dat greş. Ultima oară am ales o ciorbiţă de văcuţă şi o gustare, respectiv clătite cu brânză dulce şi smântană, cunoscute sub numele de clătite braşovene. Absolut delicioase!

IMG_0839IMG_0840

Şi când mănânci pe terasa rustică şi priveşti spre Munţii Postăvaru şi eternele păduri de brazi, ce poate fi mai minunat?

IMG_0833

IMG_0832

După ce am mancat m-am gândit să mă interesez şi de posibilităţile de cazare, în cazul în care aş fi vrut să rămân o noapte aici sau unii amici de-ai mei din străinătate ar fi dorit o locaţie liniştită, cum este staţiunea Pârâul Rece. Mai ales că este la numai şapte kilometri de Predeal, aşa că pentru agitaţie nu ar trebui să parcurgi mult drum, iar în Braşov sunteţi numai dupa 25 de kilometri.

IMG_0828IMG_0835 Complexul turistic “Piatra Craiului” dispune de un restaurant spaţios de 150 de locuri, iar terasa la fel de generoasă. Ceea ce m-a surprins este că are şi o partie de ski proprie, capătul de sus al acesteia fiind chiar în apropiere de terasă, aşa deţine dotarile necesare petrecerii catorva zile de vacanţă. Nu mai zic ca are şi loc de joacă pentru copii.

IMG_0837

IMG_0874IMG_0875 Hotelul complexului “Piatra Craiului”, care are intrare separată, oferă 25 de camere duble şi garsoniere dotate cu încălzire şi conexiune la internet. Recepţia nu se află chiar la intrarea în hotel, trebuie să strabateţi un mic hol şi apoi să urcati câteva trepte. Camerele nu sunt foarte mari şi sunt decorate în nuanţe gălbui.

IMG_0859IMG_0853IMG_0860 Complexul “Piatra Craiului” mai pune la dispoziţie şi o sală de conferinţe ideală pentru teambuilding-uri.

Eu cred ca nu este o locaţie de neglijat şi reprezintă şi o variantă bună atunci când nu găsiţi camere într-una din staţiunile mai căutate din apropiere. Totul e să aveţi maşină…

IMG_0871 IMG_0870 IMG_0867IMG_0846 IMG_0845IMG_0830

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

  1. Andreea B says:

    Si eu am trecut de multe ori pe langa “Piatra Craiului” dar n-am oprit niciodata. Acum, clatitele brasovene m-au convins 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture