Cele mai spectaculoase parcuri de distracții din Europa

Parcurile de distracții sunt că o poarta deschisă spre o lume de vise, magie și fantezie, cum am putea să nu le alegem pentru o vacanță de neuitat împreună cu copiii?

Disneyland Paris ne poartă într-un tărâm al basmelor, cu plimbări tematice, parade colorate și spectacole uluitoare. Cu circa 15 milioane de vizitatori pe an, Disneyland Paris este considerat parcul de distracții cu cei mai mulți vizitatori din Europa, iar în cei 30 de ani de la inaugurarea sa împliniți în acest an, i-au trecut pragul nu mai puțin de 375 de milioane de turiști.

Situat în zona de est a Parisului, în Marne-la-Vallée, la 32 de kilometri de centrul capitalei franceze, complexul este o adevărată stațiune de vacanță și recreere, unde magia se îmbină cu realitatea.  Aici vom întâlni personaje minunate din desene animate în Parcul Walt Disney Studios. Cu peste 50 de atracții de care să ne bucurăm, este modul perfect de a petrece o zi minunată alături de prieteni. Biletul de acces pentru un adult costă aproximativ 100 de dolari într-o zi obișnuită și poate ajunge până la 150 de dolari într-o zi de weekend, însă distracția este garantată! Parcul dispune și de 63 de magazine, așa că trebuie să fim pregătiți pentru dorințele celor mici…

Unul dintre cele mai populare parcuri de distracție din Europa, dar și dintre cele mai vechi de acest gen, parcul Efteling din Olanda a fost deschis acum 70 de ani ca parc de sport și drumeții. Cu o suprafață de 72 de hectare, parcul olandez oferă distracție în familie pe parcursul întregului an.

Localizat în orașul Kaatsheuvel, la circa 115 de kilometri de Amsterdam și 45 km de Eindhoven, de-a lungul existenței sale, Efteling a devenit o adevărată lume de basm, dar și plină de adrenalină cu multe roller-coastere, locuri de joacă pentru toate vârstele și experiențe variate.

Atracțiile din Efteling se bazează pe folclor, basme și legende antice, astfel încât veti intra într-o lume de povești interesante, precum și plimbări palpitante. Cu aproape 50 de atracții, Efteling este un parc unic în mijlocul naturii, complet fantezist și captivant, care abundă în lalele primavera, când este cel mai bine să te bucuri de el. Tariful de accest este de 46 de euro pentru un adult.

Cel mai mare parc tematic din Spania ne așteaptă pe coasta Mediteranei, în Tarragona, care se află la 100 de kilometri de Barcelona. Datorită atmosferei sale unice și atracțiilor sale, PortAventura World a câștigat de mai multe ori premiul Worldofparks la categoria „Cel mai bun parc de distracții din Europa”, astfel că nu aveți cum să ratați acest parc perfect pentru distracție.

Parcul ne invită la o aventură incredibilă, devenind exploratori reali pe măsură ce călătorim prin toate lumile pe care PortAventura Park le are de oferit: să cunoaștem cultura mediteraneană și să descoperim de ce este admirată în întreaga lume, să gustăm aromele bucătăriei orientale și ritmurile mexicane, dar și să explorăm vestul îndepărtat, plătind circa 100 de euro, tarif care include și accesul la Ferrari Land și Caribe Aquatic Park. De asemenea, vizitați jungla și zona exotică din Polinezia cu obiceiurile sale tribale.

Pentru a sărbători deschiderea sezonului de vacanță și de destinație a stațiunii PortAventura World din acest an, s-a creat cel mai mare ou de Paște decorat, proaspăt intrat în Cartea Recordurilor, care măsoară 15.98 metri înălțime și 10.65 metri în diametru.

Cu astfel de lumi surprinzătoare cu  care ne întâmpină parcurile de distracții, cred că ne vom întoarce din vacanțele noastre cu o experiență uimitoare.


povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

1 Response

  1. Napoca Rent says:

    Pentru cine cauta o varianta mai lejera si totusi foarte frumoasa, parcul Asterix de langa Paris este extrem de frumos. Tematica din Asterix&Obelix este foarte frumoasa si niste carusele potrivite atat pentru adulti cat si pentru copii. Si nu e la fel de aglomerat ca Disney 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture