Cele mai frumoase sculpturi le-am văzut în Italia!

Italia este una dintre țările care a dat lumii cei mai mari sculptori și pictori și indiferent cât de mult iubiți sau nu arta, în mod sigur ați auzit de artiștii faimoși și realizările lor cele mai frumoase. Pentru a vedea cu ochii voștri unele dintre cele mai celebre sculpturi ale lumii, Italia este țara în care să ajungeți. Multe dintre acestea le veți regăsi în biserici, unde intrarea este liberă, așa că nu aveți nicio scuză să nu prindeți ocazia de a le vizita.

Citește și Recomandări pentru o vacanță reușită la Roma

În Bologna, în interiorul Bazilicii San Domenico, se află opera lui Michelangelo, Sfântul Petroniu și este una dintre cele mai mici sculpturi realizate de marele artist, care măsoară numai 64 de centimetri.

Celebrul Moise al acestui artist, una dintre cele mai reușite opere ale sale, îl veți întâlni în Biserica San Pietro in Vincoli din Roma unde se află mormântul lui Papa Pius al II-lea, care este cel care i-a încredințat lui Michelangelo, sarcina de a picta și tavanul Capelei Sixtine. Tot în această biserică se află lanțurile care l-au încătușat pe Sfântul Petru atunci când acesta a fost captiv în Ierusalim și Roma.

Citește și La pas prin Roma, mini ghid de călătorie (3) – Forul Roman

Tot în Roma, Cristo Della Minerva sau Hristos Mântuitorul, o alta sculptură maiestoasă a artistului, înaltă de peste 2 metri, se află în biserica Santa Maria Sopra Minerva, în apropiere de Pantheon.

Citește și La pas prin Roma, mini ghid de călătorie (5) – Pieţe celebre: Piaţa Veneţiei, Piaţa Trevi, Piaţa Spaniei, Piaţa Navona, Piaţa Poporului

Crucifixul lui Michelangelo îl puteți admira în Biserica Santa Maria del Santo Spirito din Florența și tot în acest oraș superb puteți regăsi sculptura din bronz Iudita și Olofern chiar în Palazzo Vecchio, creată de sculptorul renascentist italian Donatello la sfârșitul carierei sale.

Una dintre cele mai faimoase sculpturi ale lui Michelangelo este, fară îndoială, cea intitulată Pieta, care o întruchipează pe Fecioara Maria ținând în brațe trupul lui Isus după crucificare și care se află la Vatican, în Bazilica Sfântul Petru și este singura lucrare semnată de Michelangelo. Aceasta bazilică este cea mai mare biserică din lume și poate găzdui până la 60.000 de credincioși, un motiv în plus ca să o vizitați. În Muzeele Vaticanului veți găsi atâtea sculpturi la un loc, încât v-ar lua o zi numai să le studiați pe îndelete…

Citește și Muzeul Trăsurilor din Vatican prezintă o colecţie de caleşti şi limuzine papale!

O altă sculptură celebră a lui Michelangelo este David. Această capodoperă a Renașterii este realizată dintr-un bloc de marmură albă de Carrara, măsoară 5,17 metri împreună cu soclul pe care este așezată și îl reprezintă pe eroul biblic David. O veți găsi expusă în Galleria dell’Accademia din Florența, iar o replică a acestuia, în Piazza della Signoria. Galeria Academiei deține și o colecție impresionantă de picturi realizate de artiști florentini și este al doilea muzeu cel mai vizitat din Italia după numărul de vizitatori.

Cred că v-ați dat seama că Roma, Florența și Vatican, ar fi primele destinații în care vă recomand să ajungeți pentru a vedea opere cu adevărat valoroase, ca să nu mai menționez faptul acestea sunt printre cele mai frumoase destinații europene pe care merită să le vizitați macar o data în viață.

Citește și La pas prin Roma, mini ghid de călătorie (4) – Colina Palatină, naşterea Romei

De reținut:

Italia este una dintre țările care au anunțat ridicarea restricțiilor pentru călătorii vaccinați. Italia va renunță inclusiv la carantină pentru cei care s-au vaccinat ori pot dovedi că au trecut prin boală sau care prezinta un test PCR.

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

  1. Ionela says:

    Foarte interesant, big like pentru postare 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture