Cehia va înăspri regulile de intrare în țară pentru români și polonezi

Călătorii din Polonia și România vor fi obligați să respecte reguli de intrare înăsprite dacă își aleg ca destinație de vacanță Cehia, deoarece aceste țări vor face în curând parte din lista roșie. Astfel, Începând de luni, 31 ianuarie 2022 toți călătorii din Polonia și România vor fi obligați să prezinte un test RT-PCR înainte de intrarea în Cehia. Cerința de a prezenta un test negativ efectuat înainte de sosire se va aplica tuturor, inclusiv călătorilor complet vaccinați și recuperați din boală, mai puțin copiilor sub 12 ani. Doar persoanele care au făcut booster sunt exceptate de la această regulă.

În același timp, persoanele nevaccinate sau persoanele care nu au dezvoltat COVID-19 trebuie să fie supuse ulterior unui test RT-PCR între a cincea și a șaptea zi de la intrarea pe teritoriul Republicii Cehe și să poarte un aparat respirator la ieșirea din reședință sau din locuință până la rezultatul acestui test.

De asemenea, este necesară completarea formularului de intrare în țară. Aceleași reguli se aplică și altor țâri, conform listei publicate aici.

Actualizarea condițiilor de călătorie în ceea ce privește riscul epidemiologic a fost publicată de Ministerul Sănătății din Cehia, conform celor relatate de SchengenVisaInfo.com.

Citește și Ce este și cum obținem certificatul digital UE privind COVID?

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture