Ce vizităm în Salonic, al doilea oraș ca mărime din Grecia?

Salonic, cel de-al doilea oraș ca mărime și importanță după Atena, ne poate oferi momente de vacanță minunate. Situat în nordul Greciei, în regiunea Macedonia, acest port-oraș a fost de-a lungul timpului, un punct de întâlnire intercultural, astfel că astăzi este bogat în atracții impresionante, datorită civilizațiilor și popoarelor care și-au lăsat amprenta aici.

Rotonda din Salonic, fostă biserică și moschee și Arcul lui Galerius, un arc triumfal ridicat în anul 304 d.Hr., în amintirea victoriei împăratului contra perșilor, au făcut parte din centrul administrativ și religios al orașului pe timpul dominației romane.

Ca importanță biblică, se spune că Sfântul Apostol Pavel și însoțitorii săi au mers la Salonic în cea de-a doua călătorie misionară.

Numeroase atracții turistice le puteți găsi de-a lungul străzilor înguste ale Ano Poli, unul dintre cele mai vechi cartiere din oraș, bogat în castele și monumente religioase, precum Turnul Trigoniou (Turnul Triunghiular), fortificațiile Eptapyrgio; mănăstirea Vlatades și bisericile bizantine.

Citește și Cum ne protejăm eficient de soare în vacanţe?

Pe faleza Salonicului, veți avea prilejul să admirați Turnul Alb, monument și muzeu dedicat istoriei orașului, fostă fortăreață, garnizoană și închisoare și Piața Aristotelous. Turnul din piatră care a fost ridicat prin secolul al XV-lea este înalt de 30 metri și se afla printre cele mai cunoascute construcții din Macedonia, reprezentând un simbol al Salonicului.

Numai privind Marea Egee și micuțul port cu ambarcațiuni de agrement, de pe terasa acoperișului crenelat al turnului, și vă veți încarca de energie pozitivă. Panorama orașului vă va lasa și ea fară cuvinte. Nu departe de Turnul Alb se află și Muzeul de Arheologie, care deține mozaicuri pavimentare, o statuie a lui Augustus, bijuterii, vase de lut, precum și obiecte funerare din argint și aur. Lângă Muzeul de Arheologie se află Muzeul Culturii Bizantine.

Salonic este un oraș viu, în care veți descoperi la fiecare pas și multe cafenele, baruri, taverne tradiționale, restaurante și o viață de noapte vibrantă. Tocmai datorită mixului multicultural, gastronomia reflectă influențe diverse din bucătăria balcanică și mediteraneană, tracă și macedoneană.

Poate te interesează și Bucătăria tradițională bulgărească

Orașul Salonic găzduiește anual diferite festivaluri și expoziții cu răsunet, printre care Festivalul Internațional de Film și Târgul Internațională de la Salonic, care include diverse expoziții.

Toate aceste atracții fac din oraș un mozaic fascinant de culturi, în care istoria și modernismul se îmbină armonios, astfel că merită cu prisosință să îl vizitați.

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

  1. Foarte frumos ! Multumim !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture