Ce facem în timpul liber?
Niciodată nu e prea tărziu să începi ceva nou care să iți stimuleze creativitatea…Așa am început să urmez un curs de inițiere în pictură la Fundația Calea Victoriei, susținut de lectorul Liliana Arnăut. Cred că sunt ani de când îmi doresc să fac acest lucru.
Mereu am admirat picturile și oriunde plec în călătoriile mele încerc să vizitez un muzeu de artă. Așa că, mi-am luat inima în dinți, doza de curaj și am pictat atât în acuarelă, cât și în acrilic pe pânză.
Citește și Muzeul de Artă Eneolitică din Piatra Neamț – cultura Cucuteni, străveche civilizație europeană
La curs am învățat inclusiv desenul în cărbune, dar mai ales, niște tehnici interesante la pictura în acuarelă și multe alte “secrete”. Am aflat că cea mai veche pictură are peste 20.000 de ani și reprezintă o bovină în peșteră, iar scopul artei era practic, nu artistic. Triburile se vopsesc ritualic, de război sau nuntă. Grecii au început să facă artă de dragul artei. Ulterior, când religia creștină a influențat arta europeană, scopul acesteia era familiarizarea creștinului cu simboluri sau pilde. De asemenea, nu știam că există picturi realizate prin puncte, iar Van Gogh a realizat câteva. Uimitor și creativ domeniu, nu-i așa?
Liliana Arnăut este o profesoara excepțională, pe care v-o recomand cu căldură. Fară recomandările oferite nu aș fi fost în stare să realizez micile mele “opere”. Cursul de pictura se reia periodic și puteți vedea aici când este următorul curs.
Aș vrea să vă incit și cu alte cursuri care se fac la Fundația Calea Victoriei. În mod sigur aveți o pasiune sau v-ar placea să faceți ceva în timpul liber, dar nu ați acordat importanță. Puteți vedea aici o listă cu cursurile care se desfășoară în perioada imediat următoare.
Oricând poți să iți urmezi pasiunile. Oricare ar fi acelea!
Am auzit o grămadă de lucruri bune despre Fundația Calea Victoriei.